Așa arată centrul modernizat al Clujului. Țigănaș: „Sunt foarte multe, prea multe pietre crăpate. Nu știu de ce s-a tolerat lucrul acesta”

Autor  admin   în       8 luni în urmã     6686 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că ultimul termen de finalizare a proiectului din zona de sud a centrului orașului, străzile Universității, Kogălniceanu și celelalte, este 31 martie. Atunci ar urma ca acest proiect să intre în faza de recepție. Ei bine, va fi mult de lucru la recepția acestui proiect, pentru că sunt foarte multe, cum să le spunem?, imperfecțiuni. Săptămâna aceasta, în emisiunea Urbea9, arhitectul Șerban Țigănaș, decanul Facultății de Arhitectură și Urbanism, a analizat atât suprafața de pământ din fața liceului „Racoviță”, cât și calitatea lucrărilor de pavaj.

#Urbea9. Strada de pământ din centrul Clujului. Vechea Uliță a Lupilor devine Ulița Noroaielor

„Am constatat în zonele pavate, mai ales în cele cu fâșii înguste, că sunt foarte multe pietre crăpate înainte de inaugurare. Am stat și m-am gândit dacă este tot o recomandare din proiect, „să punem pietrele sparte ca să pară că sunt vechi”? Nu cred. Nu cred că s-a ajuns la o asemenea subtilitate. Sunt foarte multe, prea multe pietre crăpate. Nu știu de ce s-a tolerat lucrul acesta. Eu înțeleg, poate e greu de lucrat cu piatra de genul acesta, pentru că există neomogenități – că piatra e un material neomogen – și la prelucrare sunt așa-numitele căzături. Dar atunci trebuie să îți iei măsuri, să fie mai mult material ca să poți să arunci ceea ce s-a spart”, a spus Șerban Țigănaș.

Puteți vedea emisiunea Urbea9 mai jos:

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.