Așa arată centrul modernizat al Clujului. Țigănaș: „Sunt foarte multe, prea multe pietre crăpate. Nu știu de ce s-a tolerat lucrul acesta”
Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că ultimul termen de finalizare a proiectului din zona de sud a centrului orașului, străzile Universității, Kogălniceanu și celelalte, este 31 martie. Atunci ar urma ca acest proiect să intre în faza de recepție. Ei bine, va fi mult de lucru la recepția acestui proiect, pentru că sunt foarte multe, cum să le spunem?, imperfecțiuni. Săptămâna aceasta, în emisiunea Urbea9, arhitectul Șerban Țigănaș, decanul Facultății de Arhitectură și Urbanism, a analizat atât suprafața de pământ din fața liceului „Racoviță”, cât și calitatea lucrărilor de pavaj.
#Urbea9. Strada de pământ din centrul Clujului. Vechea Uliță a Lupilor devine Ulița Noroaielor
„Am constatat în zonele pavate, mai ales în cele cu fâșii înguste, că sunt foarte multe pietre crăpate înainte de inaugurare. Am stat și m-am gândit dacă este tot o recomandare din proiect, „să punem pietrele sparte ca să pară că sunt vechi”? Nu cred. Nu cred că s-a ajuns la o asemenea subtilitate. Sunt foarte multe, prea multe pietre crăpate. Nu știu de ce s-a tolerat lucrul acesta. Eu înțeleg, poate e greu de lucrat cu piatra de genul acesta, pentru că există neomogenități – că piatra e un material neomogen – și la prelucrare sunt așa-numitele căzături. Dar atunci trebuie să îți iei măsuri, să fie mai mult material ca să poți să arunci ceea ce s-a spart”, a spus Șerban Țigănaș.
Puteți vedea emisiunea Urbea9 mai jos: