Ansamblu imobiliar propus pe o suprafață de aproape 3 hectare, lângă Cluj. 22 de locuințe, loisir, terase, spații verzi

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     3992 Vizualizări.  

Proiectul unui ansamblu de locuințe dezvoltat pe un teren de aproximativ 29.000 de metri pătrați (2,9 hectare) este propus în ședința de joi, 9 noiembrie, a Comisiei tehnice de urbanism de la Consiliul Județean Cluj. 

Proiectul urmează să fie edificat în satul Casele Micești, comuna Feleacu, și se află acum în faza obținerii avizului de oportunitate pentru elaborarea planului urbanistic zonal (PUZ).

29.102

de metri pătrați este suprafața totală a terenului, care are în compunerea sa mai multe parcele.

Conform documentației tehnice, se dorește realizarea a două PUZ – uri pentru această suprafață totală de teren studiată, reparcelarea terenului și construcția unor locuințe, a unui mic spațiu verde și a căilor de acces aferente.

Terenul studiat are o suprafață totală de 29.102 mp, se află parțial în intravilan, parțial în extravilan, și este compus din două zone de studiu: Zona PUZ 1 cu o suprafață de 15.650 mp și Zona PUZ 2 cu o suprafață de 13.452 mp, fiecare fiind compusă din mai multe terenuri.

22

de parcele construibile are acest proiect; din totalul celor 29.102 mp, o suprafață de 25.048,89 mp va fi destinată locuirii, însemnând un coeficient de peste 80%.

Pentru Zona PUZ 1 (cu o suprafață de 15.650 mp), se propune alipirea a 13 parcele, apoi reparcelarea lor în vederea realizării a 14 loturi construibile, două parcele pentru drumuri și o parcelă destinată spațiului verde.

Pentru Zona PUZ 2 (cu o suprafață de 13.452 mp), se dorește alipirea a 7 parcele, apoi reparcelarea lor în vederea realizării a 8 parcele construibile, o parcelă pentru gospodăria existentă, o parcelă pentru drum și una pentru spațiul verde.

În total, proiectul prevede realizarea a 22 de parcele construibile, 3 parcele pentru drumuri și 2 pentru spațiul verde. Din terenul studiat de 29.102 de metri pătrați, o suprafață de 25.048,89 mp va fi destinată locuirii, o suprafață de 286,13 mp pentru spațiul verde cu acces public nelimitat, iar una de 3.766,98 mp pentru drumurile locale de acces.

Situația terenurilor

Zona PUZ 1:

  • o parcelă de 780 mp (pentru drum) – coproprietate;
  • o parcelă de 1.123 mp (pentru drum) – coproprietate;
  • o parcelă de 341 mp (pentru drum) – coproprietate;
  • o parcelă de 859 mp – Girlovanu Marinela, Girlovanu Ghenadie;
  • o parcelă de 860 mp – G. Bogdan-Gabriel, Z. Virginia Ioana;
  • o parcelă de 860 mp – Colesnicov Corina-Olga;
  • o parcelă de – 860 mp – Călbăjos Ioan;
  • o parcelă de 3.064 mp – Muncaciu Ana;
  • o parcelă de 1.032 mp – Surducan Vlad-Ștefan, Surducan Dana;
  • o parcelă de 2.935 mp – Muncaciu Ana;
  • o parcelă de 836 mp – Călbăjos Ioan;
  • o parcelă de 1400 mp – Călbăjos Ioan;
  • o parcelă de 700 mp – Pavel Nicolae-Ioan, Pavel Alexandra-Elena.

Total Zona PUZ 1: 15.653 mp din care intravilan – 8.865.87 mp și extravilan – 6787.13 mp.

Zona PUZ 2:

  • o parcelă de 421 mp (drum) – Călbăjos Aurel;
  • o parcelă de (drum) – Călbăjos Aurel;
  • o parcelă de 5.465 mp – Călbăjos Aurel;
  • o parcelă de 3.000 mp – Rusu Valerian, Rusu Maria Miorița;
  • o parcelă de 900 mp – Petca Emilian, Petca Crina-Anamaria;
  • o parcelă de 966 mp – Florian Marius-Daniel, Florian Noemi-Kinga;
  • o parcelă de 2.400 mp – Măsălar Ioan, Măsșlar Lucian;

Total Zona PUZ 2: 13.451 mp din care intravilan 10.711,17 mp și extravilan – 2.739.83 mp.

Reglementările urbanistice în comuna Feleacu impun următoarele condiții: 

– front la stradă de minimum 12 metri;
– suprafața minimă a parcelei pentru o locuință individuală este de 700 mp;
– suprafața minimă a parcelei pentru locuințe semicolective cu cel mult 2 unități locative trebuie să fie de 1.000 mp;
– adâncimea parcelei trebuie să fie mai mare sau cel puțin egală cu lățimea parcelei;

Înălțimea construcțiilor

Regimul maxim de înălțime al clădirilor de locuit va fi demisol + parter + 1 etaj (D+P+1E) sau parter + etaj + mansardă (P+E+M).

Conform documentației tehnice, accesul pe amplasament se va face de pe drumul comunal DC 71 situat la nord-vest fașă de amplasament.

Drumul comunal DC 71 are un profil neregulat de aproximativ 7 metri, drum pietruit. Drumul local care este situat în zona studiată are un profil neregulat de aproximativ 6 metri, respectiv de 7 metri, drum pietruit sau de pământ.

Amplasamentul studiat se învecinează la nord cu parcele proprietate privată, la sud cu o pădure, la vest cu parcele proprietate privată și la est cu parcele proprietate privată.

Se vor amenaja platforme dalate carosabile cu loc de parcare pe fiecare amplasament, câte un loc de parcare pentru fiecare unitate locativă propusă.

Amenajările exterioare vor include realizarea acceselor auto și pietonale, precum și amenajarea curții cu spații de loisir, terase, spații verzi și plantarea de vegetație de talie joasă și medie.

Beneficiarii acestei investiții sunt Bogdan Gondoschi & asociații, iar proiectantul general este s.c. Morărescu Design Studio s.r.l. din Năsăud, județul Bistrița-Năsăud.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.