Ansamblu cu 22 de case în Europa. Vecinii cu proaste practici cer, evident, practici bune :)

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1443 Vizualizări.  

Câțiva locuitori din cartierul Europa s-au arătat îngrijorați de intenția de construire, în zonă, a unui ansamblu cu 22 de case. Așa că au trimis Primăriei un mesaj prin care arată că există probleme cu stabilitatea terenului și cu lipsa locurilor de joacă pentru copii, a parcurilor și a zonelor de agrement.

E ciudat să auzi asta în Europa. Ați trecut pe acolo? Mulți dintre locuitorii din zonă nu au lăsat măcar spații de trotuare, și-au „împins” casele până în strada pe care abia pot trece două mașini în paralel; nu și-au făcut studii geotehnice serioase și au întubat izvoarele de pe terenurile lor, lăsând apa să curgă pe parcele învecinate rămase neconstruite.

Cartierul Europa

Sunt o mulțime de nereguli acolo, oamenii nu s-au gândit la locuri publice de joacă, la parc, la stabilitatea terenului decât acum, când vor alții să construiască. Atunci când au construit ei au gândit mult mai egoist. Nu toți, dar suficienți.

14

vecini au trimis mesajul îngrijorat către Primărie. La dezbaterea publică privind proiectul despre care vorbim azi nu s-a prezentat însă fizic nimeni.

Proiectul propus este încadrat de străzile Luminii și Eugen Ionescu.

1,15

hectare au la dispoziție mai multe persoane private și trei societăți comerciale. Biroul care realizează planul urbanistic zonal este al arhitectului Sorin Scripcaru.

Planul conține locuințe cu regim redus, cel mult două etaje sau etaj și mansardă, maximum opt metri măsurați până la cornișă.

22

de case ar urma să se construiască pe terenul de peste un hectare. Ar urma să fie 14 locuințe unifamiliale și opt locuințe semicolective (cunoscute ca duplexuri). 30 de familii.

Proprietarii se obligă să lase o ampriză minimă de nouă metri la drum și să amenajeze cinci locuri de parcare pe stradă pentru vizitatori.

Planul urbanistic zonal se află în dezbatere publică până în 27 februarie.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.