Ansamblu cu 13 locuințe, parc și spațiu comercial, propus pe o suprafață de 1,3 hectare
Proiectul unui ansamblu cu 13 locuințe propus pe o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați va fi dezbătut în următoarea ședință a Comisiei tehnice de urbanism din 30 ianuarie din cadrul Consiliului Județean Cluj. Cartierul de case propus va avea o zonă verde și un mic magazin.
Proiectul se află acum în faza obținerii avizului de oportunitate pentru elaborarea PUZ.
Terenul propus pentru a fi studiat se află în intravilanul satului Feleacu, comuna cu același nume, în partea sudică a localității. Amplasamentul este situat în afara perimetrului de protecție a valorilor istorice și arhitectural urbanistice și este accesibil în partea de sud de pe un drum pietruit.
13.617
de metri pătrați reprezintă suprafața terenului pe care urmează să fie construit acest ansamblu de locuințe.
Terenul se află în proprietatea Asociației „Composesorat Feleacu” și este încadrat în intravilanul localității.
Utilizări admise:
– amplasarea de locuințe individuale (unifamiliale). Se acceptă cel mult o unitate locativă pe amplasament (pe un lot individual de minimum 700 mp);
– amplasarea de locuințe semicolective cu maximum două unități locative pe o parcelă de cel puțin 1.000 mp;
– amplasare de anexe gospodărești, altele decât adăposturi pentru animale;
– amplasarea de locuințe sezoniere sau temporare;
– amplasarea de monumente comemorative (cruci, troițe);
– amplasarea de firme și panouri publicitare;
– amplasarea de construcții și instalații, anexe ale rețelelor edilitare.
CITAT
„Această zonă beneficiază în ultimii ani de un interes deosebit pentru o dezvoltare majoră, atât din punct de vedere social cât și economic. Astfel, în concordanță cu aceste transformări urbane, zona propusă încearcă să se integreze în documentațiile aprobate anterior și să ridice nivelul calitativ al construcțiilor și serviciilor din zonă”.
Fragment din memoriul justificativ al acestui proiect.
Majoritatea costurilor vor fi suportate de către investitori, doar intervențiile pe domeniul public (drum, rețele edilitare, iluminat stradal etc.) revenindu-le autorităților locale.
Beneficiara investiției este Asociația „Composesorat Feleacu”, iar proiectantul lucrării este s.c. SQM Arhitecture s.r.l. din Cluj.