Ansamblu cu 11 case și o construcție mixtă, propus pe o suprafață de aproape 6.000 mp
Membrii Comisiei tehnice de urbanism vor dezbate, în ședința de miercuri, 17 aprilie, de la Consiliul Județean Cluj, un proiect imobiliar care prevede construirea unui mic ansamblu de case în localitatea Stolna, comuna Săvădisla.
Este vorba despre un ansamblu compus din șase unități locative construite pe parcele de 500 mp fiecare, o altă casă pe o suprafață de 570 mp, două locuințe cuplate desfășurate pe o suprafață de 700 mp fiecare și o construcție mixtă destinată locuirii și serviciilor comerciale.
Așadar vorbim, în total, de 11 unități destinate locuirii + o construcție mixtă (locuire și servicii comerciale).
Proiectul se află acum în faza studiului de oportunitate pentru elaborarea PUZ.
5.847
de metri pătrați este suprafața totală a terenului propusă pentru această investiție.
Obiectivul proiectului este desființarea construcțiilor existente, schimbarea destinației zonei din industrie în locuire/mixtă, parcelarea și construirea de locuințe unifamiliale și cuplate și a unui imobil mixt sau pentru comerț/ servicii.
Regimul de înălțime maxim propus: S/D+P+E+M;
Suprafața minimă pentru parcele locuințe individuale: 500 mp;
Suprafața minimă pentru parcele locuințe cuplate: 700 mp.
Pe teren sunt trei construcții: un gater, o hală de producție și clădire administrativă care vor fi desființate.
Vecinătăți
- la nord – DJ 107 J, asfaltat;
- la est – teren proprietate publică, monument;
- la sud – drum comunal pietruit;
- la vest – terenuri proprietate privată, locuințe.
CITAT
„Economic, prin PUZ-ul propus se facilitează dezvoltarea economică a zonei prin aducerea de activități compatibile cu zona studiată și documentațiile urbanistice aprobate. Social nu se perturbă nicio activitate de locuire sau de altfel”.
Fragment din memoriul tehnic care urmează să fie prezentat în ședința CTATU
Potrivit documentației, costurile care vor fi suportate de investitorul privat constau în realizarea investiției. Nu există costuri care să cadă în sarcina autorității publice locale.
Beneficiarii investiției sunt soții Rodica și Daniel Nicolae Șuta, din Cluj-Napoca. Proiectul a fost realizat de biroul de arhitectură, urbanism, structură și instalații Progis Consulting cu sediul în localitatea Gilău.