Ambițioși. Își fac hotel de cinci stele la Cluj, dar și cartier cu 28 de case
Clujul este un magnet, se cunoaște acest lucru. Atrage studenți, sportivi, specialiști din diverse domenii, persoane care doresc să investească în diverse afaceri, inclusiv (sau mai ales) în imobiliare. Din ultima categorie fac parte doi soți din Târgu Mureș, Adina și Doru-Alin Plopeanu. Au în plan un hotel, cu documentație deja avansată (planul urbanistic zonal a fost deja aprobat prin hotărâre de consiliu local), dar și un cartier de case, ce urmează să intre în dezbaterea comisiei de urbanism.
Pe scurt despre hotel, care va avea cinci stele. Privo se numește și este dezvoltat de Privo In s.r.l., a soților Plopeanu. Acesta se va ridica pe o parcelă de 2.934 mp, pe malul Someșului Mic. Adresa este strada Traian nr. 40-42. Conform planului urbanistic zonal, document întocmit de Atelier RVD, al arhitectului Rareș Drăgan, clădirea va avea două niveluri subterane, parter și cinci etaje. Dezbaterile preliminare au cuprins și proiectul Doralex, învecinat, iar apariția noilor dezvoltări va schimba sensul de pe două străzi din zonă, Emil Petrovici și Haiducului. Dacă nu am ratat noi ceva, în acest moment mai rămâne de primit doar autorizația de construire.
Celălalt proiect al familiei Plopeanu, derulat, de data aceasta, pe persoană fizică, este Eclipsei Est, din Borhanci. Se propune construirea a 28 de case, fiecare cu câte două etaje. Altfel spus: parter, etaj și mansardă sau parter, etaj și etaj retras. Planul urbanistic zonal urmează să intre într-o ședință viitoare a Consiliului local, pentru aprobare.
1,3
hectare deține familia Plopeanu, în Borhanci. Parcela este delimitată de străzile Eclipsei și Voivodul Glad. Prin PUZ, ambele artere urmează să fie lărgite la 12 metri, pe cheltuiala investitorilor.
I-am prins! Vă amintiți proiectul celor 11 case, tot acolo, în Borhanci, și pe Emil Boc cerând imperativ construirea unei creșe. Condiții de viață, nene! Aici sunt 28 de case; prin proiect nu s-a rătăcit nici vreo creșă, nici vreo grădiniță. Raportat la exemplul pe care vi l-am dat, ar fi trebuit să existe două! :))
Pe de altă parte, ca toate construcțiile din Borhanci, și aceasta va putea fi recepționată abia în 2026.
70
de locuri de parcare ar urma să existe în noul ansamblu, 56 pe parcelele de case, câte două de imobil, dar și 24 pentru vizitatori. Foarte civilizat.
Beneficiarii au 2.000 de metri pătrați într-o zonă prevăzută în planul urbanistic general drept spațiu verde. Așa va și rămâne. 2.000 de metri pătrați vor rămâne o zonă de scuar verde, cu acces public nelimitat.