Adrian Dohotaru nu își dă demisia, ca parlamentarii USR. „E un circ electoral ieftin”

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     2821 Vizualizări.  

Politicianul și activistul de mediu Adrian Dohotaru a intrat, în 2016, în Parlamentul României, pe lista USR. A demisionat însă în 2017 din partid și a rămas deputat independent.

În 2020, el a fost interesat să se implice în alegerile locale, dar din partea unui partid de stânga. Se aude că a și avut o întâlnire cu Vasile Dâncu, de la PSD, fără efecte în parcursul său politic.

Nici la alegerile generale nu se găsește pe lista vreunui partid.

Astăzi, când parlamentarii USR și-au depus demisiile din Parlament (inclusiv cei de Cluj, Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu), pentru a nu beneficia de pensie specială, l-am întrebat pe Adrian Dohotaru dacă va face același lucru.

“Asist la un circ electoral ieftin în Parlament. Sunt demisii anunțate înainte de alegeri, dar depuse în ultima zi de mandat. Parlamentul trebuie să adopte o lege prin care se elimină pensiile speciale pentru politicieni. Legea se poate adopta în actualul legislativ, iar dacă nu e majoritate, atunci în ianuarie 2021. Cei care își dau demisia nu rezolvă problema pentru că, fiind realeși în decembrie 2020, automat redevin beneficiari de pensii speciale. În loc de circ politico-mediatic, e nevoie de legi bune care să nu fie atacate la Curtea Constituțională”, a spus politicianul.

Deputatul PNL Adriana Săftoiu  a afirmat astăzi că demisiile date în ultimele zile de mandat „sunt aproape inutile”, pentru că plenul Parlamentului ar trebui să le valideze. Totodată, a spus că în realitate pensiile speciale nu se acordă dacă nu sunt solicitate.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.