Ziua Porților Deschise Alzheimer la Centrul comunitar județean Cluj. „Diagnosticarea precoce constituie un element esențial în lupta împotriva acestei boli”

Autor  admin   în       2 luni în urmã     335 Vizualizări.  

Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), organizează luni, 23 septembrie 2024, la sediul Centrului Comunitar Județean Cluj, sub egida „Zilei Mondiale Alzheimer”, Ziua Porților Deschise.

DECLARAȚIE

„Sunt inițiative extrem de benefice, care răspund unor nevoi reale. Ne dorim ca prin astfel de activități să creștem interesul pentru problematica bolii Alzheimer, cu atât mai mult cu cât diagnosticarea precoce constituie un element esențial în lupta împotriva acestei boli”.

Alin Tișe, președintele forului administrativ județean

Ziua Porților Deschise Alzheimer este un eveniment dedicat creșterii conștientizării și educației despre boala Alzheimer și demență. Scopul este de a informa publicul despre aceste condiții, de a oferi resurse și suport pentru familiile afectate și de a promova cercetarea și resursele disponibile.

Conform programului vor avea loc prezentări, studii de caz și un tur ghidat de prezentare a serviciilor Centrului Comunitar Județean Cluj.

Centrul oferă servicii de asistenţă socială, consiliere psihologică, terapii alternative, antrenament cognitiv, kinetoterapie, fizioterapie, hidroterapie şi grup de suport pentru aparţinători

Începând din 2014, în cadrul Centrului Comunitar Judeţean – Complex de Servicii Comunitare Sociale pentru Copii şi Adulţi Cluj, înființat de Consiliul Județean Cluj cu ajutorul fondurilor europene, funcţionează Centrul de recuperare pentru persoane cu demenţa Alzheimer şi alte tipuri de demenţă.

Centrul de recuperare pentru persoanele cu Alzheimer şi alte tipuri de demenţă are ca obiectiv principal încurajarea şi facilitarea îngrijirii persoanelor cu Alzheimer şi alte tipuri de demenţă, îmbunătăţirea calităţii vieţii, menţinerea autonomiei persoanei şi prevenirea agravării situaţiei de dependenţă .

Prin Centrul de Recuperare se oferă gratuit servicii de asistenţă socială, consiliere psihologică, terapii alternative, antrenament cognitiv, kinetoterapie, fizioterapie, hidroterapie, masaj şi grup de suport pentru aparţinători, adoptându-se astfel un model de intervenţie integralist, centrat atât pe bolnav cât şi pe familia acestuia.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.