Zeci de birouri libere, niciun ofertant. “Este un excedent pe piață”
Dacă știau că vine pandemia, reprezentanții Consiliului Județean s-ar fi gândit de două ori dacă să extindă sau nu parcul industrial Tetarom I. Oferite spre închiriere prin licitație publică, în această perioadă, spațiile din noile clădiri zac cu lacăte pe uși.
La licitația din luna mai s-au închiriat una dintre hale și două spații de la demisolul clădirii de birouri de cinci etaje. Săptămâna trecută a fost o nouă licitație, la care nu a mai venit nimeni.
“Din cauza pandemiei este un excedent de birouri pe piață. Se reconfigurează business-uri, oamenii de afaceri nu mai investesc în spații noi dacă au văzut că angajații pot lucra de acasă. Am avut vizionări, sunt firme care au manifestat interes, dar nu au mai venit la licitație. Trăim vremuri complicate. Dacă nu era pandemia, am fi dat toate spațiile de la prima licitație, pentru că prețurile sunt mici”, a spus Adela Mîrza, specialist marketing la Tetarom SA.
Așa este, prețurile sunt scăzute. Licitația a plecat de la 5 euro/metru pătrat la hala de 2.700 de metri rămasă fără chiriași și de la 7 euro/mp la birouri.
“Vom repeta licitațiile până când vom găsi chiriași pentru toate spațiile. Probabil vom umbla și la prețuri”, a subliniat Adela Mîrza. Decizia trebuie luată însă de Consiliul Județean și Agenția de Dezvoltare Regională NV, întrucât extinderea Tetarom I s-a făcut pe fonduri europene.
Mai există oferte și pentru spațiile din vechiul Tetarom I: 11 birouri cu suprafețe între 23 mp-160 mp.
Pe durata pandemiei, Tetarom a pierdut – în cele trei parcuri industriale pe care le manageriază – doi clienți, ambii din incubatorul de afaceri din Tetarom I. Alți doi clienți au cerut relocarea în spații mai mici.