Voi înțelegeți ce război este pe tema soclului Școlii Ardelene? Boc și Macalik sunt cap în cap

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1407 Vizualizări.  

Ați crezut că problema soclului grupului statuar școala ardeleană s-a încheiat? Ei bine, nici pe departe. Proiectantul întregii zone de sud a centrului, Macalik Arnold, a depus mai multe proiecte până acum, la Primărie, și niciunul nu respecta forma inițială. Este un arhitect încăpățânat, toată lumea știe deja acest lucru, dar și Primăria s-a încăpățânat să ceară din nou și din nou proiectul original, gândit de arhitecta Adriana Matei la începutul anilor 1970.

Ca să înțelegeți cât de mari sunt tensiunile, iată ce spunea primarul Emil Boc vineri, la Realitatea FM, marți, într-o conferință de presă, și astăzi, la Napoca Live.

Vineri: „Până luni are termen să vină cu proiectul soclului. Au mai existat trei termene limită, însă proiectantul nu s-a prezentat cu noul proiect”.

Marți: „Ieri, la sfârșitul programului, a predat domnul arhitect. Nu l-am văzut dacă este în exigențele prevăzute de avizul Comisiei zonale de monumente istorice”.

Azi: „A existat și există un ping-pong între beneficiarul lucrării, care e Primăria, prin constructor, și proiectant. Încă nu am primit o formă așa cum trebuie, adică una care să respecte viziunea inițială cu soclu, și i-am atras atenția proiectantului că riscăm să intrăm în întârzieri și în consecință să ne predea proiectul până la finalul acestei săptămâni”.

Se creează un cadru intensiv ca primarul Emil Boc să învețe corect numele acestui arhitect. Macalik se rostește Moțolic, dar încă edilul șef îi spune Mociolic. Până când va preda proiectul soclului, Boc sigur va învăța numele corect al arhitectului. 🙂

DECLARAȚIE

„Ne-a prezentat tot forme intermediare, care nu respectau avizul Comisiei zonale de monumente istorice”.

Emil Boc, primarul Clujului

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.