VLOG. De aici s-a inspirat Clujul pentru Science Museum. Va fi construit în Lomb

Autor  Ionel Lespuc   în       5 years în urmã     1330 Vizualizări.  

Clujul dorește să construiască o clădire futuristă în urma unui concurs internațional de soluții. S-a anunțat în vară, iar în septembrie s-a făcut primul pas. Municipalitatea a scos la licitație elaborarea temei de concurs, pe care a atribuit-o Ordinului arhitecților din România. Banii pentru noul edificiu ar urma să fie atrași din fonduri europene.

135.000

de lei este suma pe care o plătește Primăria pentru elaborarea temei de concurs, adică aproximativ 28.000 de euro.

Science Museum este un concept cu mare priză la public, găzduit – în cazul multor orașe – în clădiri futuriste. Cu siguranță, arhitecții care se vor înscrie la concurs așa ceva vor încerca să deseneze pe planșă. Muzeul ar urma să se ridice tocmai în Lomb, în zona Cluj Innovation City. Sursa de inspirație a reprezentanților Primăriei este orașul științei La Villette, poziționat în nord-est-ul Parisului.

Imagini cu Muzeul Științei din Paris vedeți în vlogul Lespuc le spune XXVI.

“Science Museum îl facem prin concurs internațional de soluții, organizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România și sub egida Uniunii Internationale a Arhitecților (UIA). Am decis ca poziționarea noului muzeu să fie în Lomb, lângă Centrul Regional de Industrii Creative”, a declarat Ovidiu Cîmpean, pentru Media9.

Vlogul Lespuc le spune vă oferă imagini cu orășelul științei din Paris. Acesta este uriaș: clădirea centrală se aseamănp unui mall, înconjurat de un parc. Clădirea emblematică are formă de sferă.

Deliciul copiilor este un submarin de luptă, Argonaut.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.