Vine apa potabilă în localitatea în care Alin Tișe este implicat într-un proiect imobiliar
Consiliul Județean (CJ) Cluj anunță că a emis certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de extindere a rețelei de alimentare cu apă în localitatea Sălicea, comuna Ciurila, pentru imobilele care nu beneficiază de acest serviciu.
Interesant este că în Sălicea este implicat într-un proiect imobiliar însuși președintele CJ Cluj, Alin Tișe. Este vorba despre un ansamblu de dimensiuni reduse, format din șase case cu subsol, parter și un etaj. Proiectul a fost avizat într-o ședință a Comisiei tehnice de urbanism despre care Media9 a scris la acea vreme. Articolul este mai jos:
În prezent, localitatea Sălicea deține un sistem public, centralizat, de alimentară cu apă, aflat în administrarea și exploatarea Companiei de Apă „Someș”, compus dintr-un rezervor de înmagazinare și o rețea de distribuție în regim gravitațional.
Finanțare de la bugetul CJ Cluj
„Creșterea considerabilă a populației acestei localități limitrofe municipiului Cluj-Napoca a dus la necesitatea racordării la rețelele edilitare a imobilelor ce nu sunt conectate la un sistem centralizat. Astfel, reprezentanții Primăriei Ciurila și ai Companiei de Apă Someș, pe care o avem în subordine, au luat decizia extinderii rețelei de apă în satul Sălicea, finanțarea urmând a fi asigurată din programele de investiții proprii. Este vizată inclusiv zona sud-estică a localității, unde sunt mai multe obiective turistice, extrem de apreciate de clujeni și turiști”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Va fi alimentat cu apă potabilă inclusiv Parcul de agrement „Moara de vânt”
Potrivit CJ Cluj, investiția edilitară prevede extinderea actualei rețelei de apă pe o lungime de peste 5 km, acoperind nu mai puțin de patru străzi/drumuri din localitatea Sălicea. Cea mai lungă extindere a conductei de apă, în lungime de peste 3,5 km, va porni din drumul județean 107R și va străbate drumul comunal DC91, până în zona Parcului de agrement „Moara de Vânt”.
Viitoarea rețea de distribuție a apei va ajunge până la limitele de proprietate ale imobilelor, urmând ca alimentarea propriu-zisă să fie realizată în baza elaborării unor proiecte de branșare private.