VIDEO. Primul utilaj modern de sudat șina de cale ferată a fost recepționat de Regionala CFR Cluj. Compania Națională mai vrea 3

Autor  admin   în       9 luni în urmã     2818 Vizualizări.  

Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj a recepționat primul utilaj de tăiat șinele. Utilajul a fost cumpărat de la Asocierea Hiarom Invest (lider) – Contrail Machinery, în urma unei licitații organizate de CNCFR SA.

Sursa foto & VIDEO: CFR Infrstructură Cluj

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vrea să cumpere încă trei mașini de sudat șina, după ce prima a fost recepționată la Regionala Cluj, conform clubferoviar.ro.

27

de milioane de lei, adică aproape 5,5 milioane de euro, este valoarea totală estimată a contractului.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație cu titlul „Mașină automată de sudură electrică a șinei cap la cap prin presiune și contact”. Valoarea totală estimată a contractului este de 27 de milioane de lei, echivalentul a aproape 5,5 milioane de euro.

Ce face utilajul ăsta

Potrivit sursei citate, mașina automată de sudură electrică a șinei cap la cap prin presiune și contact este destinată sudării șinelor de cale ferată descărcate în lungul căii sau transformării căii ferate în cale fără joante. Prin achiziţionarea acestui produs necesar execuţiei lucrărilor de reînnoire (reparaţie capitală), reabilitare, modernizare şi construire a unor elemente componente ale infrastructurii feroviare, în regie proprie.

În prezent, utilajele aflate în administrarea CNCF „C.F.R.” – S.A. utilizate la mentenanță și exploatarea infrastructurii feroviare sunt uzate fizic si moral, depășite tehnic sau insuficiente ca număr.

Cele trei mașini de sudat șina vor fi distribuite câte una regionalelor Galați, Timișoara și Iași.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 6 martie 2024, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 6 iulie 2024.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.