VIDEO. Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sorin Grindeanu au inspectat lucrările de pe șantierul Chețani – Câmpia Turzii. „Joia viitoare deschidem traficul”

Autor  admin   în       10 luni în urmã     1481 Vizualizări.  

O nouă secțiune din Autostrada Transilvania urmează sa fie dată în circulație anul acesta! Lucrările pe secțiunea Chețani-Câmpia Turzii (15,7 km) se apropie de final. Premierul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au inspectat, vineri dimineața, lucrările de pe acest tronson, iar la sfârșit au oferit câteva declarații. 
Asocierea de constructori austrieci și germani (Strabag & Geiger) s-a mobilizat bine: deschiderea circulației pe acest sector (finanțat prin POIM) are loc mai devreme față de termenul contractual, prevăzut pentru august 2024.

„Joi seara, cel mai probabil se va da în circulație acest tronson, vineri-sâmbătă se va deschide și lotul 3 al Drumului Expres Craiova Sud, iar eu sper ca până la finalul anului să deschidem cel puțin 20 de kilometri pe Autostrada A 0 București Sud”, a declarat Sorin Grindeanu, care a mai promis că anul viitor vor fi dați în trafic 250 de kilometri de autostradă și drumuri de mare viteză.

Săptămâna viitoare, după deschiderea acestei secțiuni, se va putea circula pe 113 km de autostradă de la Câmpia Turzii (județul Mureș) până la Nădășelu (județul Cluj).
Oficialul de la Transporturi a mai spus că noua secțiune de autostradă va contribui semnificativ inclusiv la fluidizarea circulației în municipiul Turda, județul Cluj, prin scoaterea traficului greu din localitate.

Contractul spune august 2024

Conform contractului, lucrările pe secțiunea de autostradă Chețani – Câmpia Turzii ar trebui finalizate la sfârșitul lunii august 2024, însă constructorii Strabag & Geiger s-au întrecut pe sine efectiv, astfel încât termenul urmează să fie devansat cu aproape 9 luni.

420, 34

milioane de lei (fără TVA) este valoarea contractului pentru realizarea secțiunii Chețani – Câmpia Turzii

Această secțiune va asigura și legătura rutieră a municipiului Târgu Mureș cu Gilău (în apropiere de municipiul Cluj-Napoca), dar și conexiuni cu orașele Turda și Sebeș (pe A10) ori cu municipiile Sibiu, Deva, Lugoj și Timișoara (pe A1). Contractul pentru finalizarea secțiunii A3 Chețani-Câmpia Turzii are o valoare de 420, 34 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat prin POIM.

15,7

kilometri este lungimea acestei secțiuni de pe Autostrada Transilvania

Pe Autostrada Transilvania a mai fost dat în circulație în luna septembrie a acestui an lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău în lungime de 13,5 kilometri. Odată cu inaugurarea acestui lot, România a atins borna de 1.000 de kilometri de autostradă și drumuri de mare viteză. 

FOTO & VIDEO. CNAIR a inaugurat astăzi lotul de pe Autostrada Transilvania care face ca România să atingă „borna 1.000”

 

Te-ar putea interesa și acest articol:

Cea mai lungă autostradă din România după inaugurarea lotului Chețani – Câmpia Turzii: se va circula neîntrerupt pe 245 kilometri

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.