“Va fi spectacol 100% – panouri ceramice, led-uri, display adus din Coreea de Sud”. Un vechi hipermarket al Clujului se înnoiește
Omul de afaceri Dorin Bob are planuri mari cu cel mai vechi hipermarket al Clujului. Cora. A cumpărat firma care deținea clădirea și concesiunea pe teren (s.c. Cluj-Napoca Estate s.r.l., cu sediul la București) și vrea să se apuce de lucru. Cel mai probabil, la începutul toamnei. Cora nu va rămâne un simplu hipermarket, ci va deveni un loc cu “activități de la bebeluși la pensionari”, potrivit dezvoltatorului.
Cluj-Napoca Estate s.r.l. era o companie cu capital olandez, care a preluat la rândul ei o concesiunea semnată cu USAMV. Pe 49 de ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă 49, începând cu anul 2000. Dacă ne uităm la cifre, vedem că firma produce bine de tot: pe 2022, a avut o cifră de afaceri de 11,8 milioane de lei și un profit de 7,8 milioane.
“Va fi spectacol 100%”, susține Dorin Bob, referindu-se la Cora, clădire și spațiul uriaș din vestul municipiului. Nu a început încă pentru că, din punct de vedere operațional, business-ul Cora s-a vândut către Carrefour. Consiliul Concurenței analizează tranzacția și se așteaptă să o valideze până la început de septembrie. De abia atunci se va cunoaște dimensiunea magazinului Carrefour din, să spunem, clădirea Cora. Cu siguranță că va fi mai restrâns, așa că interiorul va fi regândit și va permite dezvoltarea unor alte business-uri.
“Vreau să renovez clădirea de șase luni, dar așteptăm să vedem ce spune Consiliul Concurenței, pentru a ști care va fi dimensiunea finală a magazinului. Vrem să regândim totul și nu știm încă despre ce dimensiune a magazinului vorbim. După ce aflăm, ne apucăm de lucru. Există planuri pentru fațadă, care va avea panouri ceramice, va avea led-uri, aducem un display din Coreea de Sud, va arăta «spectacol 100%» când se va termina refațadizarea.
Vom pune și panouri fotovoltaice. De asemenea, vom renova interiorul, să îl aducem în secolul acesta. Încă nu e finalizat conceptul, dar vom combina comercialul cu activitățile, cu entertainmentul. Pregătim activități de la bebeluși la pensionari”, a declarat Dorin Bob (foto), pentru Media9.
Acum o lună, v-am propus articolul de ma jos, în care am vorbit despre averile dezvoltatorilor imobiliari. Pe Dorin Bob l-am considerat unul dintre “titani”.
Cât au câștigat marii dezvoltatori ai Clujului, în 2022. „Top profit” și „titani”
Studium Green, principala companie de dezvoltare imobiliară a lui Dorin Bob, are aproape 32 de milioane de lei profit pe 2022, la o cifră de afaceri de 133,4 milioane de lei.
Dorin Bob deține și un teren, care se află chiar lângă cel concesionat de la USAMV. Acolo se vorbea despre construcția unui zgârie-nori cu 40 de etaje, avizat favorabil de Primărie. Universitatea s-a opus însă în instanță și a câștigat. Acolo urma să fie un imobil „big box” pentru entertainment; chiar și fără noua investiție, iată că Bob a rămas fidel ideii de activități distractive.