Vă doriți aquapark, la Cluj? Câți bani sunt pregătiți în 2024 pentru acest obiectiv + Ce NU se face în municipiu, anul acesta

Autor  Ionel Lespuc   în       9 luni în urmã     5130 Vizualizări.  

Clujenii au obosit de când se tot vorbește despre construirea unui aquapark în oraș. Nu am muri fără așa ceva – nu suntem tocmai o stațiune de vacanță – dacă am avea măcar piscine în cartiere, ca să putem înota, că e sănătos și relaxant. Dar nu avem. Primăria a promis un proiect de aquapark, blocat de societatea civilă, de ceva vreme a venit cu altul. Iar acesta bate pasul pe loc. 

Aquaparkul este prins în lista obiectivelor de investiții din 2024, dar numai cu 283.000 de lei, adică mai puțin de 57.000 de euro. O nimica toată.

Aceștia sunt bani pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic; în 2023 erau trecuți 350.000 de lei, tot pentru studiul de fezabilitate și proiectare. Din nou, niciun leu nu este inclus pentru vreo tentativă de construire.Orice plan de construire se reportează, cel mai devreme, pentru 2025.

Compania care pregătește documentația este Aqua Azur s.r.l., din Poarta Albă, județul Constanța. Trebuia să îl predea demult, am văzut doar amânări.

5,5 hectare ar urma să aibă noul aquapark, acolo unde astăzi se află ștrandul Grigorescu, bazinul olimpic Grigorescu și un spațiu semnificativ din împrejurimi.

Aquaparkul este, deci, cap de listă printre obiectivele uitate de administrația publică locală în 2024. Mai sunt acolo multe investiții anunțate; printre ele, modernizarea zonei Expo Transilvania, muzeul personalităților clujene, centrul memorial Avram Iancu sau viitorul cartier Sopor.

Toate acestea apar pe listă cu sume infime sau deloc.

Pe de altă parte, trebuie să admitem, există un capitol de 8,6 milioane de lei din buget pentru finanțarea construirii centrului de natație din Borhanci. Acesta ar urma să fie finalizat în 2025.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.