Un transport uriaș va străbate țara în această perioadă de la sud-est la nord-vest. Trece și pe la noi

Autor  admin   în       10 luni în urmã     8511 Vizualizări.  

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că în perioada următoare se va desfășura un transport cu depășiri agabaritice pe un traseu care pleacă din sud-estul țării și traversează țara până în capătul opus, adică în nord-vest. Transportul va ajunge și pe Autostrada Transilvania – Turda – Centura Vâlcele – Apahida și se va îndrepta spre Baia Mare. 

Potrivit CNAIR, lățimea maximă a vehiculului este de 4 metri, iar viteza de deplasare va fi adaptată la condițiile de trafic.

Anunțul CNAIR:

„În perioada 03.01.2024 – 07.01.2024 se va desfășura un transport cu depășiri agabaritice pe traseul:

Agigea RORO PTF – DN 39A – DN39 – A4 – DN3 – Murfatlar – DN22C – Medgidia – DN2A – Hârșova – DN2A – Țăndărei – DN21A – Bărăganu – DN21 – Slobozia – DN2A – Urziceni – DN1D – Albești Paleologu – DN1B – DN1A – Vălenii de Munte – DN1A – Săcele – Centura Brașov – DN13 – Târgu Mureș – A3 – Turda – DN1 – Centura Apahida-Vâlcele – DN1C –Centura Baia Mare – DN1C – Tăuții Măgherăuș.

Vehiculul transportă o componentă utilaj.

Lățimea maximă a vehiculului este 4 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu”, se arată în comunicatul CNAIR.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.