Un transport cu o greutate de peste 100 de tone străbate Transilvania și se îndreaptă spre granița cu R. Moldova

Autor  admin   în       4 luni în urmã  

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că în perioada 10 – 19 decembrie 2024 se va desfășura un transport cu depășiri (105 tone – 39 metri lungime – 4 metri lățime – 4,50 metri înălțime). 

Transportul agabaritic pleacă de la Punctul de trecere a frontierei Nădlac (județul Arad) străbate Transilvania, ajunge la Cluj și se îndreaptă spre Moldova, punctul final fiind Vama Albița (jud. Iași). Vehiculul transportă o structură metalică.

Anunțul CNAIR

„În perioada 10.12.2024 – 19.12.2024 se va desfășura un transport cu depășiri pe traseul:

Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad – DN7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele – DN1C – DN17 – Beclean – DN17 – Centura Bistrița – DN17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN2 – DN28 – Târgu Frumos – DN28 – DN28D – DN28 – DN24B – Albița PTF.

Vehiculul transportă o structură metalică.

Lățimea maximă a vehiculului este de 4 m, masa totală 105 tone, lungime 39 m, înălțime 4,50 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu”, se arată în comunicatul Companiei Naționale de Administrarea a Infrastructurii Rutiere.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.