Un sector de drum județean care n-a văzut vreodată asfaltul intră în lucrări de întreținere. Durata de execuție: 6 luni

Autor  admin   în       2 years în urmã  

Consiliul Județean Cluj anunță că a început lucrările de întreținere curentă și periodică pe drumul județean 161Z Petea (DJ 161G) – Legii – Geaca (DJ 109C), cel mai recent drum integrat în rețeaua de drumuri pe care o are în administrare.

7

kilometri este lungimea sectorului de drum care va fi asfaltat.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, lucrările de întreținere vizează un sector în lungime de aproape 7 kilometri, cuprins între km 0+000 și km 6+925, urmând a fi finalizate cu asfaltarea sectorului de drum situat între km 0+000 și km 2+500.

DECLARAȚIE:

După finalizarea lucrărilor demarate pe acest drum preluat în administrare în cursul anului trecut, vom reuși să asigurăm în acest areal o infrastructură rutieră modernă, menită să contribuie la reducerea decalajelor de dezvoltare între mediul urban și cel rural precum și între diferitele zone ale județului”. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Operațiunile vor consta în plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material, curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea și prelungirea de podețe, precum și așternerea unui strat de balast stabilizat pe un sector în lungime de 2,5 kilometri, ca etapă premergătoare asfaltării. 

6

luni este durata maximă de execuție a lucrărilor.

În această fază se execută săpături în vederea asigurării frontului de lucru pe sectorul de drum ce urmează a fi asfaltat dar și lucrări de realizare de podețe și accese la proprietăți pe raza localității Petea.

Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

Foto: Consiliul Județean Cluj/via Facebook

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.