Un sat din județul Cluj beneficiază, în integralitate, de apă potabilă furnizată în sistem centralizat

Autor  admin   în       20 ore în urmã     1236 Vizualizări.  

Administrația județeană, prin intermediul Companiei de Apă Someș s.a., anunță că a finalizat lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în satul Feldioara din comuna Cătina.

Până la finalizarea acestei investiții, vechea rețea de apă acoperea doar cca. 50% din necesarul de apă al localității.

DECLARAȚIE

„Datorită specificului său, o mare parte dintre gospodăriile acestui sat clujean foarte pitoresc sunt amplasate la o distanță considerabilă de centru, locuitorii lor întreținându-se, în mod aproape exclusiv, din practicarea activităților agricole și creșterea animalelor. Pentru aceștia, dar și pentru cei care, din diverse motive, nu au beneficiat până acum de apă potabilă, am decis să finanțăm din fondurile Consiliului Județean lucrările de extindere a rețelei, astfel încât toți clujenii de aici să beneficieze de aceleași condiții de trai”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Investiția, aflată în curs de recepție, a constat în extinderea actualei rețelei de apă pe o lungime de peste 4,7 km. De asemenea, proiectul a mai vizat amenajarea a 14 cămine de vane și 3 stații de pompare a apei.

Lucrările, în valoare de aproximativ 2 milioane lei, au fost finanțate de Consiliul Județean Cluj din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare-I.I.D.” al Companiei de Apă Someș, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate de acesta Companiei de Apă, pentru investiții.

Pentru branșarea efectivă la sistemul de apă, utilizatorii din Feldioara vor trebuie să obțină avizele necesare, etapa următoare fiind încheierea contractelor de furnizare. Informațiile referitoare la acest proces se găsesc pe pagina web a Companiei de Apă Someș www.casomes.ro

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.