Un lot de autostradă din Transilvania a ajuns la Curtea de Apel. Turcii au contestat decizia CNSC

Autor  admin   în       10 luni în urmã     2475 Vizualizări.  

Autostrada Unirii A 8, lotul PNRR Târgu Mureș-Miercurea Nirajului, a ajuns la Curtea de Apel București. Nurol a depus contestație la decizia CNSC favorabilă Strabag.

Contestația a  fost depusă, vineri, 29 decembrie, împotriva deciziei Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) care a admis, pe 14 decembrie, contestația Strabag (Austria) și a dispus CNAIR reevaluarea ofertelor. Contestația ar putea primi termen la sfârșitul lunii ianuarie sau început de februarie 2024.

Constructorul Nurol (Turcia) a câștigat inițial licitația pentru proiectare și execuție. În documentul deciziei, CNSC anulează raportul CNAIR privind oferta Nurol ,,admisibilă și câștigătoare” : ,,Admite, în parte, contestația nr. 5/2772/16.11.2023 (dosar nr. 3247/2023) și contestația nr. 5/2779/29.11.2023 (dosar nr. 3409/2023) formulate de STRABAG SRL, în contradictoriu cu COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE SA. Anulează actele autorității contractante privind decizia de declarare admisibilă și câștigătoare a ofertei NUROL INȘAAT VE TICARET AS, precum și comunicările privind rezultatul procedurii.” -decizia CNSC. Dacă Nurol pierde și la Curtea de Apel București este posibil să fie declarat un alt câștigător.

Nurol este constructorul din Turcia care a deschis în septembrie 2023 (cu o mică întârziere) lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău de pe A3 Transilvania. Lotul I Târgu Mureș – Miercurea Nirajului este finanțat din PNRR, are o lungime de 24 km, iar termenul de realizare este de 30 de luni, cu 6 luni proiectare și 24 de luni execuție. Termenul inițial pentru desemnarea câștigătorului era 25 iulie.

Contractul în valoare de 2,46 miliarde lei (fără TVA) include construcția a 36 de poduri, pasaje, viaducte dintre care un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 256 metri.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.