Un important producător de apă minerală din țară, interesat de terenurile dintr-o comună clujeană

Unul dintre principalii producători de apă minerală natural alcalină din România dorește să-și dezvolte afacerile în comuna clujeană Bologa.
2.237
de metri pătrați este parcela pe care s.c. AQUAVIA s.r.l. a cumpărat-o în satul Bologa.
Producătorul a cumpărat o suprafață de teren în extravilanul localității Bologa, comuna Poieni, pe care ar dori să construiască hale și un depozit de îmbuteliere a apei. Compania, care are sediul central la București, a mai investit în comuna Poieni, în 2019, tot în satul Bologa, unde are câteva puțuri de forare pentru apă pe un teren alăturat.
Astfel, compania va fi prezentă în ședința Comisiei de urbanism de la Consiliul Județean (CJ) Cluj de joi, 17 noiembrie, pentru a solicita introducerea parcelei de 2.237 mp în intravilanul comunei Poieni.
Denumirea obiectivului: „Elaborare documentație PUZ pentru introducere tren în intravilan, construire hale de producție și depozitare în satul Bologa, comuna Poieni”.
Parcela de 2.237 de metri pătrați a fost cumpărată de către compania AQUAVIA pentru a-și extinde capacitățile de îmbuteliere și depozitare apă minerală, existente în acest moment pe parcela alaturată.
Sursa foto: Pagina de prezentare a companiei Aquavia
Ape de calitate ridicată, cu un pH mare
„Apele din zonă au o calitate ridicată, având o puritate și un pH mare, fapt care a încurajat investitori locali să dezvolte o afacere de îmbuteliere apă minerală. Succesul produsului a atras investitori externi care susțin creșterea mărcii locale de la nivel local la nivel internațional”, se arată în memoriul justificativ al proiectantului.
Primarul din Poieni: „Aquavia de la Bologa pleacă”
Primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca, a declarat pentru Media9 că producătorul de ape minerale Aquavia dorește să facă pe terenul de la Bologa niște puțuri de extracție și un depozit.
„Terenul este acum în extravilan și ei doresc să-l introducă în intravilan pentru a putea realiza investiția. Ei au acolo o fabrică de apă. Aquavia de la Bologa pleacă. Lucrează 50-60 de locuitori din comună la fabrica de apă”, a explicat edilul șef al comunei Poieni.
Conform documentației, terenul studiat are o formă neregulată, cu extremitățile având acces la drumul judetean adiacent. În prezent, terenul este liber de construcții, având categoria de folosință „fâneață”.
Cu cine se învecinează parcela dorită de compania de îmbuteliere a apei minerale
- la nord, sud și la vest – proprietate particulară s.c. AQUAVIA s.r.l.;
- la est și sud-est – drumul DJ 103H.
Accesul pe teren se va face de pe drumul DJ 103H, care trece prin partea estică a amplasamentului.
Date tehnice privind investiția de la Bologa
- regimul de înălțime maxim propus este P+2E;
- înălțimea clădirilor va fi determinată de procesele tehnologice;
- se admit accente verticale motivate tehnologic (antene etc.);
- structura halelor propuse va fi specifică acestui tip de funcțiune, cu schelet din stâlpi și grinzi metalice și închideri din panouri ușoare sandwich termoizolante.
Investitorul: „Noi locuri de muncă pentru locuitorii zonei, într-un mediu steril, nepoluat”
„Lucrarea de față a fost supusă unui studiu de oportunitate în cadrul unei comisii interdisciplinare care a avizat oportunitatea realizării unui plan urbanistic zonal datorită faptului că noile aspirații ale zonei nu mai corespund cu cele deja stabilite în zona studiată.
Investiția propusă va fi realizată la marginea localității Bologa, în zona industrială, la o depărtare de cel puțin un kilometru de cea mai apropiată locuință. Prin realizarea investiției propuse se vor crea locuri noi de muncă pentru locuitorii zonei, într-un mediu steril, nepoluat, fără impact negativ asupra sănătății”, se arată în documentația care va fi prezentată joi, 17 noiembrie, în ședința CTATU.
Proiectantul lucrării este s.c. Arhimar Serv s.r.l. din Cluj.
Sursa foto: Arhimar Serv