Un gigant IT, cu afaceri anuale de 5 miliarde de dolari și birou la Cluj, se extinde

Autor  admin   în       10 luni în urmã     8037 Vizualizări.  

Gigantul american Synopsys, care produce software pentru designul cipurilor în industria auto, se extinde în România cu două noi puncte de lucru. În 2019, gigantul Synopsys a intrat pe piața locală cu un birou la Cluj-Napoca, pe strada Victor Deleu. 

Foto: Arhiva Synopsis Cluj-Napoca

Cele două birouri vor fi deschise în București. Potrivit economica.net, unul este situat pe Calea Dorobanților, iar al doilea pe Bulevardul Iuliu Maniu, în complexul Campus 6.

5

miliarde de dolari este valoarea cumulată a afacerilor anuale ale gigantului american.

Synopsys și-a început activitatea în urmă cu 37 de ani, are peste 19.000 de angajați și afaceri anuale de peste 5 miliarde de dolari, cu prezență pe patru continente. Gigantul IT american, inclus în S&P 500, este unul dintre principalii jucători internaționali în domeniul automatizării electronice de proiectare (EDA) și al semiconductorului. Synopsys dezvoltă, de asemenea, aplicații în securitatea software.

În 2019, Synopsys a achiziționat operațiunile companiei QTronic, inclusiv pe cele din România. QTronic, cu sediul central în Germania, avea ca obiect de activitate testarea și furnizarea de servicii pentru software-ul auto.

„La Synopsys, suntem în centrul inovațiilor care schimbă modul în care lucrăm și ne jucăm. Mașini cu conducere autonomă. Inteligenţă artificială. Norul. 5G. Internetul lucrurilor. Aceste descoperiri inaugurează Era Smart Everything. Și alimentăm totul cu cele mai avansate tehnologii din lume pentru proiectarea cipurilor și securitatea software-ului” este descrierea pe care și-au făcut-o cei de la Synopsis.

Citește mai multe despre acest subiect, aici.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.