Un drum județean va deveni o mini-centură pentru Cluj-Napoca
Administrația județeană clujeană anunță că va moderniza, cu fonduri europene, două drumuri județene extrem de importante, cu o lungime totală cumulată de 34 de kilometri.
Este vorba despre o mini-centură pentru Cluj-Napoca și un drum montan de importanță strategică.
Mini-centura este DJ 170B Topa Mică-Așchileu Mic, în lungime de 8 kilometri, care se continuă cu traseul Vultureni – Răscruci. Dacă cineva va veni dinspre Gherla și va dori să evite municipiul, o va putea face folosind noua rută. Sigur, va fi o șosea cu o bandă pe sens.
În ce stadiu e proiectul? CJ Cluj a încheiat implementarea pregătirea documentațiilor tehnico – economice aferente modernizării drumului despre care vorbim, DJ 170B, dar și a DJ 103K Râșca – Beliș (DN 1R), în lungime de 25,72 kilometri. De asemenea o șosea interesantă pentru cei care locuiesc la munte sau fac turism în zonă. Banii pentru documentații au provenit din fonduri europene.
DECLARAȚIE
„Dacă ne referim doar la DJ 170B, am făcut un mare pas înainte, prin crearea perspectivei concrete de modernizare a acestui drum de legătură gândit de noi ca o mini-centură pentru municipiul Cluj-Napoca. În același timp, drumul județean Râșca – Beliș e unul de o importanță strategică, din perspectivă turistică”.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj
Potrivit reprezentanților CJ Cluj, obiectivul proiectului recent încheiat a vizat pregătirea de proiecte mature la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, printre care și cele două inițiate de Consiliul Județean Cluj, astfel încât acestea să fie eligibile pentru finanțare europeană în cadrul perioadei de programare 2021-2027.
Semnarea contractului de finanțare a proiectului ce vizează modernizarea propriu-zisă a celor două drumuri județene va avea loc în perioada imediat următoare.
Astfel, în ceea ce privește documentațiile tehnico-economice aferente modernizării obiectivelor de investiții DJ 170B și DJ 103K, Consiliul Județean a primit suma nerambursabilă de 762.266 lei prin Programul Operațional Asistență Tehnică POAT 2014-2020, la care s-a adăugat cofinanțarea asigurată din bugetul național, în valoare de 116.582 lei, respectiv procentul de 2% asigurat de Consiliul Județean.