Un consilier județean PSD Cluj este milionar. Ce averi au declarat colegii săi din Consiliul Județean (II)

Autor  Tudor Știrbu   în       4 ore în urmã     175 Vizualizări.  

Media9 continuă prezentarea averilor noilor consilieri județeni, învestiți în această calitate la finalul lunii octombrie. În articolul precedent, am publicat agoniseala aleșilor locali PNL, iar textul poate fi citit mai jos.

Un consilier județean și-a donat casa de peste un milion de euro, un altul colecționează diamante, ceasuri și bijuterii din aur. Averile consilierilor județeni (I)

În al doilea episod, vă prezentăm averile deținute de consilierii județeni PSD. Niciunul nu e sărac, dar în cazul unuia am găsit plasamente de peste 1,5 milioane de lei.

  • Andrei Bradea, aflat la primul său mandat în CJ, deține un teren intravilan în Cluj-Napoca cu o suprafață de 677 mp și unul de 250 mp în Dej, o casă de 180 mp în Cluj și una de 210 mp în Dej plus un autoturism Honda. Bradea are conturi în bănci de 80.000 de lei și a declarat un venit de 93.000 de lei pe anul trecut. Declarația sa de avere poate fi consultată AICI.
  • Laura Elena Chiorean deține un teren intravilan de 250 mp și o casă de 255 mp în Cluj-Napoca și 50% dintr-un apartament de 100 mp tot în Cluj. Aceasta a declarat un împrumut de 50.000 de lei acordat organizației județene a PSD Cluj și datorii către o bancă de aproape 55.000 de euro. Ca avocat, Laura Chiorean a câștigat în 2023 suma de 164.000 de lei, 36.000 de lei ca mediator și 14.175 de lei indemnizație de consilier județean. Ea se află la al doilea mandat de consilier județean. Declarația sa de avere poate fi consultată AICI.

  • Horea Dorin Chirteș deține, conform propriei declarații de avere, șapte terenuri în intravilanul municipiului Cluj-Napoca în suprafață totală de 4.828 mp, un teren agricol în Beliș de 8.200 mp și două terenuri agricole în suprafață totală de 6.100 mp în Cluj-Napoca. Chirteș mai deține un spațiu comercial de 295 mp și un autoturism Toyota din 1997. Ca manager, Horea Chirteș a câștigat anul trecut 24.336 de lei și 14.115 lei indemnizația de consilier județean. El se află la al doilea mandat în CJ. Declarația sa de avere poate fi consultată AICI.
  • Alexandru Cordoș a declarat un teren intravilan de 1.800 mp în Feleacu, 7 hectare de teren agricol în Turda, și alte două terenuri de 165 mp, respectiv 250 mp în Feleacu. Consilierul județean, care este și liderul PSD Cluj și candidat la Senat, are o casă în Feleacu 126 mp și deține conturi în bancă în valoare totală de 63.000 de lei. Fiind cadru didactic la două universități, Alexandru Cordoș a cumulat în 2023 venituri totale de aproximativ 113.000 de lei, iar de la Consiliul Județean a primit o indemnizație de 35.000 de lei. Declarația sa de avere poate fi consultată AICI.

  • Valentin Cuibus deține un teren intravilan cu o suprafață de 2.700 mp în localitatea Iara, un apartament în Cluj de 65 mp și o casă de vacanță de 360 mp tot în Iara. Acesta mai are bijuterii și tablouri în valoare de 19.000 de euro și un depozit bancar de 65.000 de lei. Valentin Cuibus a împrumutat, în nume personal, o persoană cu 180.000 de lei și are plasamente (titluri de stat, certificate sau obligațiuni) în bănci sau la Ministerul Finanțelor în valoare de 1.545.000 de lei și 75.000 de euro. De la Clubul copiilor și elevilor a câștigat, în 2023, suma de 100.621 de lei, din activitatea didactică – 160.000 de lei, iar de la Consiliul Județean Cluj – 15.000 de lei. Valentin Cuibus este la al treilea mandat de consilier județean. Declarația sa de avere poate fi consultată AICI.

  • Luana Beatrice Șerban și Remus Lăpușan nu și-au depus declarațiile de avere.

Lista consilierilor județeni după învestirea din 24 octombrie 2024

• PNL: Cristian Ciuta, Maria Forna, Marinela Marc, Bashar Molhem, Iuliu Sămărtean, Georgiana Sima, Igor Cojocaru, George Moldovan, Florin Stamatian, Radu Rațiu, Ovidiu Stănilă, Ignat Morar și Paul Țiriac.

• PSD: Alexandru Cordoș, Laura-Elena Chiorean, Valentin Cuibus, Remus Lăpușan, Andrei Bradea, Luana-Beatrice Șerban, Horea Dorin Chirteș.

• USR, PMP și Forța Dreptei: Mihai Iepure, Ionuț Florea, Dorel Secară, Adrian Nicolae Pițu, Marius Sironka și Ionela Timiș.

• UDMR: Vákár István-Valentin, Antal Géza, Balla Francisc, Lőrinczi Zoltán-László, Reș Eva și Szabo-Csorba Zsuzsanna.

• AUR: Eugen Șipoș, Alexandru Curea, Mircea Irimie și Alexandru Dan Petaca.

În ședința de învestire a noului CJ Cluj, au fost stabiliți și liderii de grupuri: Marinela Marc, la PNL, Alexandru Cordoș, la PSD, Ionuț Florea, la USR, Eugen Șipoș, AUR, și Antal Geza, UDMR.

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.