Uite dezbaterea cu candidații, nu e dezbaterea. Asta e fain la UBB, diversitatea de opinii

Autor  Ionel Lespuc   în       5 years în urmã     1108 Vizualizări.  

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a dorit să organizeze o dezbatere între cei doi candidați finaliști pentru alegerile prezidențiale. Informația nu a apărut în spațiul public, dar este sigură. Lucrurile au fost discutate înainte de primul tur. Mai mult, s-a stabilit și cine va fi moderatorul dezbaterii, un cunoscut jurnalist clujean.

Am încercat să aflu mai multe despre propunerea de dezbatere de la rectorul Ioan Aurel Pop, care nu a dorit să comenteze. E limpede că mesajul nu a ajuns la sediile PNL și PSD, în urma întregii tevaturi iscate de solicitarea jurnaliștilor și societății civile de a vedea o confruntare. În plus, a milita pentru dezbatere acum te plasează în tabăra social-democrată. 🙂

Un comentariu de la UBB a venit însă pe contul de Facebook al cunoscutului profesor Valentin Naumescu. Iar acesta a spus că nu e nevoie de confruntare.

“Sunt un mare suporter al ideii de dezbatere intelectuală și academică, atunci când poate aduce CEVA NOU, dar în cazul de față, eu cel puțin, ca votant, NU AM NEVOIE de nicio dezbatere ca să îmi dau seama care dintre cei doi candidați este mai bun pentru România și mai apropiat de valorile mele. Sunt un cetățean suficient de informat și de inteligent ca să mă prind repede, dar admit că pot exista și cetățeni nehotărâți între domnul Iohannis și doamna Dăncilă sau care nu au niciun fel de informații despre ce s-a întâmplat în România în ultimii ani (deși, totuși, unul este președinte de cinci ani, cealaltă a fost premier – nu sunt doi necunoscuți)”, a arătat Naumescu.

Tragem concluzia că, din dorința de a nu pune paie pe foc, UBB a ales să nu mai iasă public cu propunerea de dezbatere. Sau că în universitate e așa: câte voci, atâtea păreri. Asta e fain la UBB: diversitatea de opinii.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.