Turnuri între cămine. Planul UTCN pentru campusul din Zorilor

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     6039 Vizualizări.  

Universitatea Tehnică a prezentat astăzi specialiștilor din Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) planul pentru campusul de pe strada Observatorului. Este un plan urbanistic zonal de regenerare urbană a zonei realizat de arhitecții Adrian Iancu și Mihai Racu.

În acesta, se propune realizarea unui nou cămin, respectiv a două clădiri cu funcțiuni mixte, care să ofere activități complementare studenților și cadrelor didactice. Regimul de înălțime propus este subsol + parter + 10 etaje pentru clădirile mixte (situate în extremitatea estică, în spatele și în lateralul cantinei) și de P+6 pentru cămin (închipuit pe latura vestică).

Practic, ar urma să apară două turnuri între celelalte clădiri din campus, care au înălțimi mult mai reduse, P+4+mansardă. În proiect se prevede și regândirea spațiilor verzi, respectiv amenajarea unei parcări pentru biciclete.

Au fost imaginate piste de alergare, zone de hamace și amfiteatru pentru conferințe în aer liber, alături de multă vegetație. Există inclusiv o zonă pentru plajă.

UTCN deține aproape patru hectare în Zorilor. Acolo sunt nu mai puțin de 12 clădiri, printre care imobilul Facultății de Arhitectură, cămine studențești și cantină.

Campusul a fost construit în anii 1960, înainte de apariția cartierului Zorilor, ridicat în preajma anului 1980.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.