“Tripleții” din Abator. Primul bloc s-a ridicat deja și va avea 300 de apartamente

Autor  admin   în       7 luni în urmã     5567 Vizualizări.  

Zona Abator, cum este cunoscută, se schimbă la față în mare viteză. Este proiectul Maurer, este Parcul Feroviarilor cu străzile adiacente, dar este și ansamblul Oxygen Residence, în plină edificare. Ambițios, înalt și verde pe acoperișul mezaninului, ca să se integreze cu parcul din vecinătate. Așa cum se cunoaște, proiectul este dezvoltat de familia omului de afaceri Ștefan Gadola.

Vestea bună pentru viitorii locatari din Oxygen Residence este că se vor afla la intersecția unor proiecte publice importante. Dacă acestea se vor face sau nu vom vedea, dar sunt anunțate așa: culoar nemotorizat pe malul Someșului, tren metropolitan, bulevardul de nord (Câmpul Pâinii). Plus mall Iulius Carbochim, la doi pași pe jos. Iar asta ar urma să crească atractivitatea locuirii în această zonă.

 Ansamblul cel nou a fost conceput cu turnuri, trei la număr. O familie cu tripleți. 🙂  În prima etapă s-a ridicat turnul “C”, care urmează să se finalizeze în 2025. Este cel mai apropiat de Parcul Feroviarilor. Are două niveluri de subsol, parter, mezanin, 17 etaje întregi și unul retras. Nu există nicio competiție de semeție cu Maurer, vecinul de la vest, care a edificat 22 de etaje. Dar, cu parterul și mezaninul înalte, avem surpriza că Oxygen urcă mai sus.

Evident, la subsol vor fi parcări, 561 la număr, la parter și mezanin vor exista circa 4.000 de metri pătrați de spații comerciale, iar etajele superioare sunt dedicate locuirii; acolo se vor amenaja 300 de apartamente. O parte dintre acestea s-au vândut deja din faza de proiect pe oxygencluj.ro.

Am obținut în exclusivitate imagini din interior. Sigur, randări, finisajele sunt departe încă. Ce se vede este un hol de hotel cu stil până la ultimul detaliu; doar că nu e hotel, ci un lobby și un hol dintr-o scară de bloc.

Odată finalizată prima etapă, se va putea trece la următoarele. În proiect mai sunt două turnuri la fel de înalte, cu un total de 600 de apartamente de la etajele 1 la 17. Turnurile “A” și “B” sunt prevăzute cu un corp mixt, compus din spații comerciale/birouri și sală de evenimente. Zona comercială și de birouri va avea 16.000 de metri pătrați, iar sala de evenimente a fost propusă la dimensiunea de 1.500 de metri pătrați. În subsol se vor crea 1.500 de metri pătrați de parcare.

Inițial, spațiile comerciale fuseseră gândite să comunice; parterul și mezaninul ar fi trebuit să devină un mini-mall. Ulterior, dezvoltatorul a renunțat la idee – oricum este inflație de proiecte cu spații comerciale la Cluj – punând accentul pe locuire.

Randările cu ansamblul pe timp de noapte aduc un pic, așa, vă arătăm fotografii ca să nu spuneți că exagerăm, cu Las Vegas. Hai la ruletă! 🙂

Pe final, subliniem informația importantă: dacă lucrările respectă graficul stabilit, primul turn va fi complet terminat în primăvara anului 2025. Glumind puțin, să spunem că e posibil ca noul turn să devină locuibil înaintea vecinului Maurer, care se tot construiește de cinci ani.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.