Trei sfaturi pentru a prinde contracte cu statul

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     1924 Vizualizări.  

  1. Studiază. Documentează-te. Verifică. Verifică cine a mai participat în trecut la licitații pe acel produs și de acel organizator, vezi cu ce preț a fost atribuit contractul și ajustează oferta în funcție de datele pe care le culegi. Există licitații care se repetă periodic, de exemplu pentru consumabile, calculatoare, auto, mobilier, reparații, revizii auto etc.
  2. Nu fi lacom, oferă un preț competitiv și servicii de calitate. Nu încerca sa pui un adaos foarte mare și/sau să oferi produse/servicii/lucrări de calitate proastă. În comparație cu acum 5 ani, instituțiile statului au mai multe pârghii pentru a ști pretul real al unui produs/serviciu/lucrare.
  3. Activitatea de participare la licitașii publice necesită implicare și resurse.
  • Implicarea în identificarea licitațiilor pe domeniul de activitate.
  • Resurse: Timp pentru pregătirea ofertei și depunerea ei.
  • Cunoștinte generale privind legislația, tipurile de proceduri etc.

Dacă nu poți să faci totul singur, delegă! Da, delegă activităție pe care nu le poți face tu sau care îți consumă prea mult timp, către o persoană/firmă care doar cu asta se ocupă. De exemplu, pentru monitorizarea licitațiilor (recomandăm Licitatia.ro), întreținerea contului de pe SEAP (catalog produse, certificat digital, depunerea ofertelor Licitatiisicap.ro)

Speram ca informațiile oferite că vă ajute, iar în perioada următoare să câștigați licitații publice.

Căutați idei? La Cluj-Napoca, Primăria organizează o nouă licitația pentru izolarea termică a șase loturi de blocuri. Valoarea estimată este de 4,5 milioane de lei. De asemenea, Centrul bugetar de administrare creșe Cluj oferă 850.000 de lei pentru amenajarea unui pod pe strada Septimiu Albini.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.