TRANZACȚIA ANULUI. O bancă românească a cumpărat toate subsidiarele din țară ale unei bănci din Ungaria. Prețul: 347,5 de milioane de euro

Autor  admin   în       9 luni în urmã     1121 Vizualizări.  

Banca Transilvania a transmis, oficial, că a semnat cu OTP Group un acord pentru achiziția a 100% din acțiunile pe care le deține la OTP Bank România.

„Ca urmare a acestui acord, OTP Group vinde subsidiarele sale din România, marcând ieșirea de pe piața românească. Finalizarea tranzacției este estimată în câteva luni, după primirea aprobărilor din partea BNR și a Consiliului Concurenței”, arată anunțul BT, citat de economedia.ro.

347,5

de milioane de euro este valoarea tranzacției pentru care Banca Transilvania a cumpărat 100% din participațiile OTP Bank în România

„OTP Bank Plc. anunță că a încheiat un contract de vânzare-cumpărare de acțiuni pentru a vinde participația de 100% deținută direct și indirect la OTP Bank România SA către Banca Transilvania SA. În cadrul tranzacției, OTP Group vinde, de asemenea, participațiile sale de 100% din celelalte filiale românești, OTP Leasing România IFN SA și OTP Asset Management SAI SA, către BT. Prețul de vânzare este de 347,5 milioane de euro”, se arată în anunțul OTP Bank.

DECLARAȚIE:
„Pentru Grupul Banca Transilvania, achiziția afacerii OTP Group în România este o oportunitate de a ne întări poziția de lider pe piață și de a contribui la consolidarea pieței bancare din România. Continuăm planurile noastre ambițioase pentru creșterea organică a băncii, cu menținerea interesului pentru viitoare oportunități de achiziții”.

Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania

Închiderea financiară a tranzacției este așteptată în 2024, sub rezerva aprobărilor de reglementare necesare. Până atunci, OTP Bank România și subsidiarele sale vor continua să-și onoreze angajamentele față de clienți și să ofere servicii la cel mai înalt nivel.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.