Top cele mai profitabile lanțuri de restaurante. Nu e de mirare că ne îngrășăm

Autor  admin   în       10 luni în urmã     2804 Vizualizări.  

Restaurantele de tip fast food au cele mai mari profituri dintre toate localurile. O analiză pe anul 2022, realizată de platforma Turnul Sfatului, ne arată câți bani se învârt în alimentația publică.

În Cluj, cele 888 de societăți cu acest domeniu de activitate au avut un profit de 39,4 milioane de euro, conform datelor Topfirme.com.

5.160

de angajați lucrează în restaurantele din județul Cluj, adică 2,62% din totalul angajaților.

Lanțul de restaurante din Cluj cu cea mai mare cifră de afaceri este Noodle Pack SRL (18,1 milioane de euro).

Clasamentul restaurantelor din România după cifra de afaceri:

  1. PREMIER RESTAURANTS ROMANIA SRL (Mc Donald’s) – 334,2 milioane euro
  2. US FOOD NETWORK SA (KFC) – 215,2 milioane euro
  3. SET-CORPORATION SRL (Mesopotamia) – 49,5 milioane euro

Clasamentul restaurantelor din România după profit;

  1. PREMIER RESTAURANTS ROMANIA SRL (Mc Donald’s) – 39,8 milioane euro
  2. US FOOD NETWORK SA (KFC) – 16,2 milioane euro
  3. STRONG MND CORPORATION S.R.L. (Spartan) – 3,7 milioane euro

Cei mai mulți bani din acest domeniu de activitate sunt în București (1,5 miliarde de euro), conform datelor care urmăresc cifra de afaceri a acestor societăți. Bucureștiul este urmat de Constanța (289.9 mil.), Cluj (244,8 mil.) și Brașov (174,3 mil. euro). La polul opus județele cu cei mai puțini bani rulați de aceste afaceri sunt în Ialomița (18,8 mil. euro), Covasna (18 mil. euro) și Giurgiu (14,7 mil. euro).

După profitul înregistrat în 2022, conduce și aici Bucureștiul, cu 209,5 milioane euro, Constanța (61,5 mil), Cluj (39,4 mil.) și Timiș (28,7 mil.). Cel mai mic profit se găsește în Ialomița (3 milioane euro), Teleorman (2,6 mil.) și Covasna (2,4 milioane euro).

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.