GIS de Cluj. Toate PUZ-urile, PUD-urile și autorizațiile, la un loc

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     3046 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat astăzi lansarea pe website-ul Primăriei a secțiunii GIS. Ce este GIS. Un sistem de informații geografice este un cadru pentru colectarea, gestionarea și analiza datelor. Acesta integrează multe tipuri de date. Analizează locația spațială și organizează straturile de informații în vizualizări folosind hărți și scene 3D.

Secțiunea GIS de pe website-ul primariaclujnapoca.ro conține în acest moment planurile urbanistice zonale și planurile urbanistice de detaliu valabile din 2014, toate autorizațiile de construite emise din 1 mai 2021 încoace și toate certificatele de urbanism emise după 1 mai.

“De la 1 ianuarie, orice cetățean va putea să își emită singur certificatul de urbanism de informare în sistem GIS fără să mai facă cereri la Primărie. Este o muncă titanică. Noi trebuie să transformăm toate datele din formatul pdf în word și să verificăm în sistem”, a spus Emil Boc.

Datele din GIS sunt cele prevăzute în planul urbanistic general. O companie din București se ocupă chiar în această perioadă să actualizeze PUG-ul Clujului. Termenul de finalizare a lucrărilor este toamna anului 2022.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.