Tișe, luat peste picior. „Cum se numește specia aceea care face mereu aceleași greșeli?”

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     1593 Vizualizări.  

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, nu poate stăpâni (toate) instituțiile din subordine. Este cazul aeroportului, unde David Ciceo rămâne director, în ciuda repetatelor încercări de demitere, dar și al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), unde șef este Dan Claudiu Tămaș. Acesta a anunțat astăzi pe Facebook că a câștigat un nou proces cu Consiliul Județean și l-a luat peste picior pe Tișe. „Cum se numește specia aceea care face mereu aceleași greșeli (a se citi abuzuri) și nu învață niciodată nimic din ele” și „nu cred că are suplețea cognitivă să înțeleagă implicațiile situației”. Aceste vorbe ascuțite trebuie să-i fi atins inima președintelui CJ. În plus, Tămaș a subliniat că se simte îndreptățit să îi ceară din nou demisia lui Alin Tișe, dar nu o face, pentru că „ar fi repetitiv”.

„Aș vrea să mă ajutați puțin și să-mi spuneți cum se numește specia aceea care face mereu aceleași greșeli (a se citi abuzuri) și nu învață niciodată nimic din ele. Desigur, este o întrebare retorică, dar cel mai important este că DIN NOU instanța mi-a dat câștig de cauză. Ieri, Tribunalul Cluj a respins decizia prin care, de curând, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, m-a demis din funcția de director general al DGASPC, invocând calificativul profesional de nesatisfăcător. Desigur, CJ Cluj are drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În orice caz, decizia de ieri a instanței generează o jurisprudență deloc de neglijat, care arată cum nu se poate mai clar că președintele CJ și apropiații săi, în special versatul si “experimentatul” șef al Corpului de Control al CJ, Călin Cotârlă, recidivează fără jenă și fără niciun fel de etică sau cenzură morală în a mă hărțui neîncetat, sperând că vor putea pune mâna pe funcția de director general al DGASPC Cluj. Ce nu înțeleg domniile lor este că DGASPC nu este o instituție unde poți instala la conducere un personaj rupt de realitate, dar și că oricine ar ajunge acolo trebuie să aibă experiență profesională solidă și să se implice total, pentru că tot ce face echipa DGASPC are ca beneficiari direcți oamenii, de toate categoriile de vârstă, cu sau fără handicap și cu un grad crescut de vulnerabilitate. Criza Covid19 a arătat că cine gestionează o instituție ca DGASPC trebuie să fie capabil să ia decizii rapid, fără să-și permită luxul de a face prea multe greșeli. Domnilor, nu este o joacă și vă avertizez să încetați această hărțuire! Mă simt îndreptățit (din nou) să cer demisia președintelui CJ, dar ar fi deja repetitiv, însă știu că nota de plată va veni la un moment dat. Astfel de personaje nu fac altceva decât să-i sfideze pe cei care le-au acordat prin vot încrederea lor, imaginându-și că puterea este o condiție eternă. Cred că domnul Tișe a demonstrat că singurul lucru pe care poate și știe să-l facă cu această putere este să elimine din jur pe oricine i-ar putea încurca agenda personală meschină, folosindu-se de orice mijloace. Mă bucur totuși că s-a împiedicat puțin de mine, deși nu cred că are suplețea cognitivă să înțeleagă implicațiile situației. Însă, lucrul cel mai important este că rămân alături de DGASPC, unde avem mult de lucru, în fiecare zi”, a scris Dan Tămaș pe Facebook.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.