Tișe a ironizat Ministerul Mediului. “Putem devia Someșul încă zece metri”

Autor  Ionel Lespuc   în       6 years în urmã  

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a ironizat astăzi suma pe care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a prevăzut-o în bugetul pe anul 2019 pentru devierea cursului Someșului. Este vorba de trei miliioane de lei.

“Am verificat, am vorbit cu constructorul, cu banii aceștia putem devia încă zece metri de Someș. Sunt 600.000 de euro. Cam cât costă o vilă frumoasă în Cluj. Ca să terminăm proiectul am mai avea nevoie de zece milioane de euro”, a declarat Tișe.

În ședința de Consiliu Județean, liderul grupului PSD, Remus Lăpușan, a întrebat dacă e adevărat că viitoarea pistă de aterizare-decolare, lungă de 3.500 de metri, ar urma să dea într-o benzinărie de pe centura Clujului.

A primit răspuns de la vicepreședintele CJ Marius Mânzat. “Așa cum știți, prelungirea pistei aeroportului este condiționată de lucrările de deviere a cursului Someșului. În studiul de fezabilitate a devierii Someșului s-a omis să se prevadă un pod pe centura Vâlcele – Apahida, în zona benzinăriei. Am avut o întâlnire cu conducerea Administrației bazinale Someș-Tisa, ne-am arătat disponibilitatea să intrăm parteneri cu ei în proiectul de realizare a podului. Dacă ei duc devierea Someșului până la capăt, suntem dispuși să executăm noi construirea acestui pod. Așadar podul nu era responsabilitatea noastră, așa cum au spus unii, ci am făcut o ofertă să ni-l asumăm. Avem un singur scop: să continuăm lucrările la pistă și să dezvoltăm aeroportul”, a spus Mânzat.

Momentan, pista aeroportului are 2.100 de metri și se consideră că prelungirea ar permite unor avioane de mai mari dimensiuni să aterizeze la Cluj. Pista nu se poate prelungi fără devierea cursului Someșului.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.