Tineri și ambițioși. „Schimbăm Clujul localitate cu localitate, stradă cu stradă” (A)
Politica propusă de Alianța USR-PLUS, la nivelul județului Cluj, pune accentul pe crearea de valoare economică prin investiții bine țintite, folosirea sustenabilă a resurselor, pregătirea forței de muncă, încurajarea antreprenoriatului, facilitarea inovării și a accesului la noile tehnologii.
Alianța aduce în prim-plan o echipă tânără, dinamică și cu o bogată experiență profesională. Acești tineri doresc să schimbe modalitățile de abordare și rezolvare a problemelor comunităților locale din județ. Cum? Printr-un program de guvernare locală extrem de ambițios, care se concentrează în principal pe soluții bine documentate pentru problemele identificate la nivelul comunităților. Credința lor este aceasta: „Schimbăm Clujul localitate cu localitate, stradă cu stradă”.
Echipa este decisă să aducă în Consiliul Județean un nou mod de abordare a gestionării problemelor comunităților locale. Alianța USR-PLUS intenționează să revitalizeze modul în care este administrat județul prin transparență, eficiență și responsabilitate.
Candidatul alianței la președinția Consiliului Județean este chiar președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean. În opinia lui Cătălin, această campanie este atât o provocare personală, cât și o dorință de a ajuta la dezvoltarea orașelor și satelor din județ. “Mi-am petrecut toate vacanțele școlare la bunici, lângă Gherla, și până la prima mea vizită în afara țării am crezut că e firesc ca în mediul rural să nu ai apă curentă, servicii medicale, asfalt sau servicii de salubrizare. Am văzut, însă, că aveam o imagine deformată asupra a ceea ce înseamnă condiții de trai decente. Acces la serviciile de bază pentru toți locuitorii județului, sprijin pentru producătorii locali și modernizarea administrației, acestea sunt prioritățile mele pentru județul Cluj. Sunt membru USR din 2016, am 43 de ani, sunt căsătorit și sunt antreprenor din 2007”, a spus Cătălin Sălăgean.
Ovidiu Nistor este jurist și antreprenor, membru fondator USR Cluj. Ovidiu a fost și este implicat în activități de voluntariat încă din studenție și este pasionat de urbanism și mobilitate. Are în plan modernizarea județului și promovarea unei dezvoltări urbanistice coerente, în vederea creșterea calității vieții din întreg județul. Unul dintre principalele sale proiecte este amenajarea și promovarea turistică a județului Cluj.
Adela Dehenes s-a născut în Cluj-Napoca, unde a absolvit Facultatea de Psihologie, iar în 1997 a plecat cu o bursă de cercetare în Germania. Din cei 25 de ani de experiență profesională, primii 10 i-a petrecut în mediul universitar german, iar ultimii 15, în mediul privat din Germania și România. Timpul petrecut în Germania, într-un stat funcțional, i-a permis să asimileze numeroase bune practici, pe care își dorește să le aplice și în administrația locală din Cluj. Elementul central al programului ei politic este dezvoltarea comunitară, care se articulează în jurul recuperării tuturor comunităților din județul Cluj și transformarea lor în locuri unde să îți dorești să trăiești, să dezvolți o afacere, să îți crești copiii și să te recreezi.
Elena Muscă are o experiență de peste 10 ani în accesare de fonduri nerambursabile, implementare și evaluare proiecte și programe de dezvoltare regională, dezvoltare rurală si educație nonformală, preocupată de protecția mediului și calitatea vieții oamenilor. S-a alăturat echipei USR în anul 2016 și candidează la Consiliul Județean Cluj din dorința de a aduce preocupările administrației publice locale și centrale mai aproape de oameni și pentru oameni. În acest scop își propune să contribuie la îmbunătățirea guvernanței locale prin simplificarea și transparentizarea proceselor administrative, stimularea participării cetățenilor și a specialiștilor la procesul decizional. Convingerea sa este aceea că banul public trebuie cheltuit eficient, bazat pe planificare. Își dorește implementarea unor proiecte de calitate, care răspund nevoilor de dezvoltare ale Clujului, prin soluții și tehnologii aliniate la standardele actuale și cu impact semnificativ redus asupra mediului înconjurător.
Ionuț Florea are 39 de ani, iar în ultimii 16 ani și-a construit și dezvoltat cariera în mediul privat din Cluj-Napoca. Valorile pe care le prețuiește cel mai mult i-au fost insuflate din familie: onestitate, loialitate și ambiție. În calitate de consilier județean își propune, printre altele, să acționeze pentru creșterea unor noi poli de dezvoltare în zonele Dej-Gherla, Turda-Câmpia Turzii, Huedin, pe dezvoltarea ecosistemului economic și pe cheltuirea onestă și eficientă a banului public.
Radu Molnar lucrează în IT încă de pe băncile facultății, ajungând unul dintre experții de top din Cluj în administrarea sistemelor informatice complexe. În politică a intrat cu credința că și România poate ajunge o țară în care respectul pentru lege și munca cinstită poate să fie rețeta pentru succesul oricărui om. Radu este, de asemenea, coordonatorul de campanie al USR pentru județul Cluj, conducând campaniile pentru alegerile europarlamentare, prezidențiale și, acum, pe cele locale.
Mihai-Florin Iepure este medic specialist în chirurgie orală și maxilo-facială, dublu licențiat în medicină generală și medicină dentară, care vrea să trateze nu doar pacienții de zi cu zi, ci dorește să contribuie la însănătoșirea întregului sistem medical. Candidatura la Consiliul Județean Cluj vine ca un prim pas în îndeplinirea dezideratului său, deoarece Consiliul Județean Cluj are în subordine cinci spitale și o comisie pentru sănătate, în care este nevoie de specialiști în domeniu pentru ca lucrurile să se miște cu adevărat. Programul său politic pune accent pe creșterea gradului de accesibilitate la serviciile de sănătate pe teritoriul județului Cluj prin înființarea de centre de permanență și cabinete mobile, precum și pe susținerea programelor de prevenție și de educație medicală.
Adriana Dunca, de formație psiholog, și-a urmat pasiunea pentru marketing și publicitate în activitatea profesională. Viața ei s-a schimbat in 2015, când s-a născut fetița ei cu o problema reanală și a creat primul grup de suport pentru părinții copiilor cu probleme renale din România. De atunci s-a întors la școală și tocmai a finalizat masteratul de Psihologia Sănătății. Consideră că nu putem schimba nimic dacă nu ne implicăm activ, de aceea a ales să intre în politică și să facă tot ce ține de ea pentru schimbarea în bine în societatea în care trăim.
Simona Bocica are o carieră solidă în sectorul bancar, de-a lungul a 24 ani de activitate. Proiectul principal pe care Simona îl pune pe masa Consiliului Județean este implementarea concretă și susținută la nivelul județului a Strategiei Naționale privind Egalitatea de Șanse între femei și bărbați, prevenirea și combaterea violenței domestice.
Mihai Adrian Vădan este inginer cu o experiență de peste 12 ani în domeniul topografiei. Din această ipostază a lucrat îndeaproape cu administrațiile locale și instituțiile statului, constatând disfuncționalitatea lor în aproape toate dimensiunile. A decis să se alăture echipei USR și să candideze la Consiliul Județean Cluj din dorința de a îmbunătăți mecanismele administrative și de a ușura activitatea celor care intră în contact cu aceste instituții. Ca antreprenor și cetățean responsabil, Mihai consideră că autoritățile locale trebuie să fie partenerii cetățeanului și un sprijin pentru mediul de afaceri.