Think big! Mega-cartierul „Avram Iancu”, proiect propus pe 12 hectare
Un uriaș proiect imobiliar va fi dezbătut în ședința Comisiei de urbanism de joi, 18 mai, de la Consiliul Județean Cluj. Este vorba despre un ansamblu de locuințe dezvoltat pe o suprafață de aproape 120.000 de metri pătrați (12 hectare – n.r.), numit „Cartierul Avram Iancu”, în localitatea Luna, lângă Câmpia Turzii.
Proiectul a mai fost în ședința CTATU și a primit avizul arhitectului șef al județului în 27 iulie 2018, iar acum se dorește o actualizare a PUZ-ului.
113.545
de metri pătrați este suprafața studiată din acest proiect.
PUZ-ul aprobat prin hotărârea de Consiliu local al comunei Luna în 27 iulie 20218 a reglementat introducerea în intravilanul comunei a unui teren în suprafață de 113.545 de metri pătrați, înființarea de unități teritoriale de referință cu funcțiuni pentru construirea de locuințe, dotări, spații verzi, circulații auto și pietonale, respectiv reglementarea lucrărilor de dezmembrare conform planului de reglementari și de concesionare a parcelelor obținute către beneficiarii doritori, conform legislației în vigoare.
CITAT
„Prin actualizarea planului urbanistic zonal, se dorește restrângerea zonei dedicate funcțiunilor de dotări, relocarea unor zone dedicate funcțiunilor de locuire și majorarea suprafețelor dedicate zonelor verzi”.
Memoriul tehnic justificativ al proiectului
Din totalul suprafeței studiate – se arată în memoriul justificativ – se va reglementa prin actualizarea documentației
suprafața de 71.685 de metri pătrați, compusă din 29 de parcele (conform tabelului de mai jos).
Cea mai mică parcelă are 352 de metri pătrați, iar cea mai mare, 23.344 de metri pătrați. Conform planșelor, se propun aproximativ 100 de locuințe. Ele sunt destinate, în principal, militarilor de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, din Câmpia Turzii, dar și tinerilor din comuna Luna. Locuințele vor avea un regim de concesiune.
Pe unde se va intra pe terenul studiat
Potrivit documentației, zona studiată se află în extremitatea sud-vestică a intravilanului comunei Luna. Circulația
auto se va desfășura pe străzile propuse prin PUZ-ul aprobat prin HCL nr.23/27.07.20218. Rețeaua de circulație auto se conectează la trama stradală existentă. Astfel, accesibilitatea la ansamblul propus se realizează la vest din străzile cu acces din E60, iar la nord din strada existentă, care face legatura între E60 și satul Călărași Gară.
În prezent, terenul este liber de construcții. Beneficiara acestei investiții este Primăria Luna, iar proiectantul este s.c. SS Construct Proiect s.r.l. din Cluj.