Supercom, faza pe sancțiuni. „Pentru fiecare sesizare nerezolvată în 24 de ore, firma este sancționată cu 500 de lei”

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     17038 Vizualizări.  

Administratorul județului Cluj, Alin Tișe, a declarat, marți, într-o emisiune radio, că parteneriatul cu operatorul Supercom s-a îmbunătățit în ultima perioadă. 

Tișe a spus că, dacă în luna ianuarie, erau cel puțin 200 de reclamații pe zi, „de nu-mi vedeam capul”, acestea fiind doar din municipiul Cluj-Napoca, și 10 din județ, acum numărul lor a coborât foarte mult.

Media – a mai spus administratorul județului – a ajuns la 20 de reclamații pe zi, în unele zile mai multe, în altele, mai puține.

Unii au fost interesați și de acest articol: Alin Tișe amenință Supercom. „Clujul are și drum de întoarcere”

„De exemplu, ieri au fost 40 de sesizări pe municipiul Cluj-Napoca și vreo 10 pe județ. Azi vom vedea cum a fi, dar scăderea este evidentă. Se îmbunătățește relația cu cetățenii, dar și cu primăriile. Pe de altă parte, am avut nenumărate discuții cu cei de la Supercom, și noi, și cei din Primăria Cluj-Napoca.

Ne-au transmis că vor să intre în normal. Acuma eu nu mă mai bazez pe vorbele lor. În momentul în care am semnat contractul, le-am spus că suntem de partea cetățenilor și că vom monitoriza ceea ce fac. Le-am explicat că nu vor avea în noi un inamic sau un adversar, ci un observator care va pune interesul public pe primul loc.

În altă ordine de idei, n-am emoții vizavi de flota de intervenție (circa 150 de mașini noi – n.r.) și a numărului de angajați pe care îl are Supercom. Am emoții că nu se vor organiza bine și că nu vor avea un management bun. Cred că dacă noi și primăriile stăm foarte aproape de ei, vom ajunge la un rezultat bun”, a transmis Alin Tișe în emsiunea de la Napoca Live.

500

de lei amendă pentru fiecare reclamație care nu este rezolvată în 24 de ore.

Administratorul județului Cluj a mai spus că reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco Metropolitan au început să sancționeze firma Supercom pentru reclamațiile nerezolvate. Pentru fiecare sesizare nerezolvată în 24 de ore, Supercom este amendată cu 500 de lei.

DECLARAȚIE

„Nu ne jucăm cu chestiunile acestea. Dacă totul intră în normal, toată lumea va fi mulțumită. Dacă nu, trebuie să aplicăm contractul, cu sancțiuni pentru întârzieri. Iar în final, dacă nu se vor conforma, cu ceva și mai grav”.

Alin Tișe, președintele CJ Cluj

Alin Tișe a mai explicat că, pentru monitorizarea mai eficientă a problemelor referitoare la neridicarea deșeurilor din unele zone ale județului, îi invită pe clujeni să utilizeze aplicația Timestamp Camera (gratuit din AppStore sau Google Play) și să transmită pe Whatsapp doar poze de la locul sesizării la numărul de telefon 0770.247.631.

Supercom, operator unic în județul Cluj

Compania bucureșteană Supercom, deținută de fostul senator PSD Ilie Ciucle, a devenit operatorul de deșeuri unic al județului Cluj, începând din 27 ianuarie 2023, când a preluat și lotul 1 Cluj-Napoca – Huedin și satele dintre ele. Pe alte două loturi (lotul 2 Gherla – Dej  și lotul 3 Turda – Câmpia Turzii) funcționa deja, începând de anul trecut. Supercom are în jur de 150 de mașini de intervenție și circa 1.000 de angajați în județul Cluj.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.