Super-bază de agrement de 10 milioane de euro cu aquapark într-o comună din județul vecin. La Cluj, aquapark-ul s-a împotmolit în studii, hârtii și promisiuni
O comună din județul vecin va avea aquapark, proiectul depus de administrația locală la ADRNV fiind declarat câștigător. Aquaparkul din localitatea Crișeni, județul Sălaj, se va întinde pe o suprafață de 26.104 metri pătrați; realizarea acestui proiect ar dura circa 28 de luni din momentul obținerii tuturor autorizațiilor necesare. La Cluj, mult doritul și atât – de – așteptatul aquapark s-a împotmolit în studii, hârtii și promisiuni.
Mai jos sunt ultimele noutăți referitoare la aquaparkul de la Cluj:
Nicio mișcare de 6 luni! Proiectul aquaparkului Clujului bate pasul pe loc
Anunțul privind construcția bazei de agrement + aquapark din Crișeni, județul Sălaj, a fost făcut pe 10 octombrie, de către primarul comunei, Călin Morar.
„Dragi sălăjeni, vă anunț cu mare bucurie că proiectul comunei Crișeni – AQUAPARK – a fost declarat câștigător de către ADR N-V. După 8 ani de muncă, de încercări, de mari responsabilități transpuse în licențe, foraj, studiu de fezabilitate, proiect tehnic, mii de kilometri spre București, Cluj -Napoca, Oradea toate aceste eforturi au fost răsplătite”, a transmis edilul comunei Crișeni.
Localitatea Crișeni, județul Sălaj, se află la circa 90 de kilometri nord-vest de municipiul Cluj-Napoca. E cam la o oră și jumătate – o oră și 45 de minute de mers cu mașina.
Proiectul aquapark-ului din Crișeni a fost depus spre finanțare în cadrul unui apel lansat de ADR Nord-Vest, conform graiulsalajului.ro. Declarat acum câștigător, comuna Crișeni are șansa să primească 10 milioane de euro, bani nerambursabili, pentru a construi baza de agrement.
600
de persoane reprezintă capacitatea proiectată a aquapark-ului din Crișeni pe durata verii; iarna numărul se înjumătățește.
Aquapark – ul din Crișeni va fi construit pe o suprafață de 2,6 hectare și va avea spații verzi și zone de circulație, două corpuri de clădire care includ bazine interioare, spa, jacuzzi, zonă de alimentație publică, zonă de relaxare și tratament, bazine exterioare, zonă de parcare. Capacitatea va fi de 600 de persoane pe zi în timpul verii și 300 de persoane pe zi în timpul iernii.
Potrivit administrației locale, investiția se adresează atât familiilor cu copii, tinerilor, cât și persoanelor în vârstă, români și străini, și urmărește să aducă un plus de valoare zonei, prin dezvoltarea unui obiectiv de agrement important pentru comunitate, obiectiv care să contribuie și la dezvoltarea economică a unității administrativ teritoriale și să atragă turiști, prin valorificarea resurselor de apă existente, apă cu un ridicat potențial curativ.
Conform sursei citate, realizarea acestui proiect ar dura circa 28 de luni din momentul obținerii tuturor autorizațiilor necesare.
Foto: Randări Primăria Crișeni/Facebook