Șulea, ultimul cartuș. Cum s-a ales praful de avântul imobiliar de azi, din Florești
Ședință încărcată, astăzi, la Consiliul Local Florești. Multe proiecte imobiliare propuse, marea majoritate reveniri din alte dezbateri, unde au picat la vot. A fost practic ultimul cartuș pe care a mai vrut să îl tragă Horia Șulea, care nu e sigur că va rămâne primar și după 27 septembrie.
Întâlnirea a fost online, pe Skype.
Din cauză că Floreștiul nu are un plan urbanistic general, ședințele de consiliu sunt parcă cele de la direcția de urbanism. Doar că domnii consilieri nu sunt arhitecți. Desigur, ei sunt însă buni cunoscători ai proiectelor de dezvoltare imobiliară, întrucât o parte dintre ei construiesc.
Pe ordinea de zi au figurat mai multe blocuri cu trei etaje pe strada Șesul de Sus, blocuri de șase etape pe Dealul de Jos, blocuri de trei etaje pe strada Fagului, blocuri de șase etaje pe strada Porii, blocuri de 4 și 5 etaje pe Teilor, blocuri de 5 etaje pe Tineretului, blocuri cu 7 nivele pe Răzoare și pe Avram Iancu, blocuri de 4 etaje pe Cetății. Te și întrebi unde mai încap atâtea în Florești.
Ce s-a întâmplat? Proiectele propuse de Horia Șulea au picat la vot. Cu trei excepții, pe Șesul de Sus (șase etaje) și Avram Iancu (trei etaje). Proiectele 27, 29 și 31 de pe ordinea de zi.
Două dintre cele trei proiecte imobiliare care au primit undă verde îi aparțin celebrului consilier local UDMR cu probleme de comportament Szekely Istvan. Este personajul care a înjurat o femeie pentru că a parcat de-a latul pistei de biciclete, în centrul Clujului.
Consilierii locali PNL nu au votat niciunul dintre proiectele imobiliare. Sunt șapte consilieri liberali, care au reușit să atragă în jurul lor suficiente voturi împotriva entuziasmului imobiliar. Al optulea a fost pe dos: Nicolae Oltean, președintele de ședință. Acesta a și fost exclus, de altfel, de pe lista de candidați la Consiliul Local Florești pentru alegerile de luna aceasta.