Străzile de evitat după reînceperea școlii. Viceprimar: “Este un timing pentru fiecare șantier”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     2212 Vizualizări.  

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat astăzi care sunt acele lucrări la infrastructura rutieră a Clujului care se vor finaliza în toamnă. Dar și cele care nu se termină și vor deveni un calvar pentru șoferi. Răspunsul vine în contextul în care traficul se va aglomera din nou, odată cu reluarea școlii, în septembrie.

Tarcea a spus, mai întâi, care dintre lucrări nu se vor finaliza, întrucât fac parte din proiecte mari, multianuale. A enumerat Calea Mănăștur, străzile Uzinei Electrice, Mărginașă, Kogălniceanu, Bolyai. “Categoric că nu vom reuși să terminăm în anul acesta, pentru că așa au fost programate lucrările. Este un timing pentru fiecare șantier”, a explicat viceprimarul, la Napoca Live. Noi v-am recomanda să le evitați la toamnă, dar din păcate unele sunt aproape imposibil de evitat.

A completat apoi cu șantierele care se închis în lunile care urmează. “Toate celelalte șantiere vor fi finalizate, astfel încât să nu lăsăm drumurile înfundate și oamenii să poată ajunge acasă. În ceea ce privește platformele de garaje, sigur că vom finaliza refacerea lor, astfel încât oamenii să poată să își parcheze mașinile acolo în timp util. Strada Crișan se va termina, de asemenea, până la finalul lunii august. Bulevardul Eroilor, până la mijlocul lunii septembrie. De exemplu, platforma Casele Mănăștur, până la sfârșitul lunii septembrie. Trotuar strada Băișoara – aleea Lucian Blaga, până la finele lunii octombrie. Deci sunt lucrări care se vor finaliza în lunile septembrie – octombrie și nu vom începe alte lucrări majore, astfel încât oamenii să nu poată circula dintr-o parte într-alta”, a spus Dan Tarcea.

Specialiștii estimează că, după 1 octombrie, încărcarea multor străzi din centrul Clujului va ajunge la cote aproape insuportabile. Și în acest moment, portabilitatea unor artere a trecut de 100%, cum este cazul străzii Clinicilor.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.