Știe el ceva. „Vom avea finanțare pentru Spitalul de copii, așa cum am promis”

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     833 Vizualizări.  

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat, marți, la un post local de radio, că Spitalul pediatric monobloc va primi finanțare, cel mai probabil din partea guvernului. Vă reamintim că Spitalul pediatric monobloc n-a intrat pe lista de finanțare prin PNRR, deși avea documentația făcută. 

„În premieră vă spun: vom avea finanțare pentru Spitalul de copii, așa cum am promis. Spitalul n-a intrat pe finanțarea prin PNRR; au intrat Centrul de patologie vasculocerebrală și neurochirurgie, plus centura metropolitană și metroul de la municipiu. Noi am rămas cu spitalul pentru a primi finanțare pe o altă axă. V-am spus atunci că va dura câteva luni. Este o ordonanță în dezbatere publică. Prin aceasta și prin procedurile ministeriale, vom primi bani, așa cum am promis, pentru Spitalul pediatric monobloc. Va fi o mare realizare pentru Cluj, să aibă un spital pentru adulți la standarde europene (e vorba de Spitalul Regional de Urgență din Florești, care are finanțare, dar nicio lopată de pământ nu s-a scos de acolo – n.r.) și un spital pentru copii la nivel european. Vom avea două spitale moderne, comparabile cu alte spitale din lume. Nu va fi un spital doar al Clujului, ci al României”, a declarat, la Napoca Live, Alin Tișe.

Conform proiectului realizat, Spitalul pediatric monobloc de la Cluj va fi construit în Borhanci și se va întinde pe 11 hectare, chiar lângă viitoarea centură metropolitană. Ar urma să aibă 510 paturi și 1.288 de angajați, dintre care 499 de medici (196 definitivi și 303 rezidenți). Vor fi 12 secții, va exista și un centru de cercetare în domeniul pediatric. Se vor construi trei corpuri de clădire și se va amenaja un heliport. Va fi primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei.

În momentul de față, secțiile Spitalului clinic județean pentru copii funcționează în nu mai puțin de 14 clădiri, dispersate pe întreg teritoriul municipiului Cluj-Napoca, cu toate inconvenientele și dezavantajele care decurg din această situație.

150

de milioane de euro a fost estimată valoarea acestui spital, care reiese din SF;

 

About