„Lucrările ar urma să înceapă anul acesta…” 🤣🤣 Spitalul Regional: încă o promisiune neonorată

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1818 Vizualizări.  

Vedeți că oamenii politici își asumă cu toții obiectivele de investiții realizate și fug ca dracul de tămâie de cele care nu sunt în termen.

Bunăoară, Spitalul Regional de Urgență de la Cluj, despre care cu toții vorbeau când s-a obținut aprobarea Comisiei Europene și promisiunea de finanțare prin Programul Operațional Regional, dar despre care nu vorbește nimeni odată ce termenele s-au depășit pentru fiecare pas.

„Lucrările de construcție ar urma să înceapă anul acesta și estimăm că vor fi finalizate în anul 2027!
România construiește spitale!”, se arată pe website-ul dedicat acestui proiect. Este o postare din aprilie 2023, atunci când s-a obținut autorizația de construire. Nu mai că anul acesta nu începe nimic.

De investiție se ocupă ANDIS, o companie din subordinea Ministerului Sănătății. Un fel de CNAIR de la Ministerul Transporturilor. Cu ANDIS a purtat corespondență europarlamentarul Nicu Ștefănuță și iată ce i s-a transmis.

„Autorizația de construire a fost obținută. Proiectul tehnic a fost verificat și recepționat. Licitațiile pentru primul pachet de lucrări pentru servicii de supervizare sunt în etapa de evaluare a ofertelor depuse – estimare desemnare câștigător în decembrie 2023”.

Așadar, vom avea supervizor în 2023, dar zero lucrări. Acest proiect a fost promis de aproape 20 de ani. Demersurile merg atât de încet de zici că este un tunel de pe autostradă, ceea ce știm că în România este aproape imposibil de realizat.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj ar urma să aibă 849 de paturi, 6 centre medicale, ambulatoriu de specialitate, heliport și spații dedicate pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.