Spitalul de copii monobloc și-a găsit amplasamentul final. „Ne trebuiau șase hectare, am primit peste 16”

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     1298 Vizualizări.  

După îndelungi căutări și porniri pe piste false, Consiliul Județean anunță că a găsit, în sfârșit, un amplasament final pentru noul spital pediatric monobloc.

„Am inițiat un proiect de Hotărâre de Consiliului Județean care are ca obiect preluarea unui teren aflat în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară – USAMV cu suprafața de circa 16 hectare, în zona Becaș, având ca destinație noul spital pediatric monobloc, respectiv transferul unui teren cu imobile din proprietatea județului Cluj în proprietatea statului și ulterior în proprietatea U.S.A.M.V”, a scris președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pe Facebook.

Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, a oferit câteva detalii. „S-a ajuns la un consens între Județul Cluj și USAMV, pentru un teren de 16,9 hectare, în zona Borhanci, unde se va construi Spitalul Pediatric Monobloc. Aveam nevoie de doar șase hectare, dar o parte din suprafață va fi cedată pentru centura metropolitană. Așadar, se va putea realiza un acces direct de pe centură. Se va putea face o legătură rapidă cu aeroportul, cu centura Vâlcele-Apahida, cu autostrada. Unul dintre criteriile pentru care am preferat acest teren din livada Palocsay este acela că se află într-o zonă stabilă geo-tehnic; vorbim despre un teren plat. Spitalul va fi înconjurat de vegetație și credem că zona verde va stimula și partea medicală de recuperare”, a spus Salanță.

În acest moment, în Cluj există mai multe amplasamente în care funcționează serviciile medicale pediatrice. În total, Spitalul Clinic Județean pentru Copii are 14 sedii.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.