Solidaritate: teren pus la dispoziÈ›ia ucrainenilor, la Cluj. „Se va putea amplasa o tabără de până la 10.000 de refugiaÈ›i”

Autor  admin   în       2 years în urmã     1451 Vizualizări.  

Mame cu copii, trecând granița în lacrimi. Este imaginea care întregește, alături de tirurile de artilerie, tristul tablou al războiului din Ucraina. Clujenii au arătat multă generozitate; ONG-urile și cetățenii simpli s-au organizat rapid să ofere ajutor, după puteri. Au fost urmați de companii. De exemplu, oamenii care se află în spatele proiectului imobiliar Transilvania Smart City au anunțat astăzi că vor trimite un tir la punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmaţiei; mai mult, ei doresc să pună la dispoziția autorităților un teren din Cluj pentru instalarea unei tabere de până la 10.000 de refugiați.

„Transilvania Smart City este alături de ucrainenii care au fost goniÅ£i din casele lor de un război nedrept ÅŸi absurd! Vom trimite un tir plin de alimente ÅŸi produse de primă necesitate către punctul de trecere a frontierei de la Sighetu MarmaÅ£iei. Acolo, zi ÅŸi noapte, intră în Å£ară oameni nevinovaÅ£i (copii, femei ÅŸi bătrâni) care fug din calea războiului declanÅŸat de FederaÅ£ia Rusă. De asemenea, pentru că sunt probleme logistice la nivelul administraÅ£iilor publice locale, am hotărât să punem la dispoziÅ£ia Primăriei Cluj – Napoca o suprafață de teren (branÅŸată la utilităţi) care va putea fi folosită pentru amplasarea unei tabere de până la 10.000 de refugiaÅ£i. Speram ca autorităţile vor da curs propunerii noastre. Pe lângă toate acestea, suntem dispuÈ™i să oferim ÅŸi mese calde ucrainenilor care ar urma să stea aici până la momentul în care vor avea o alta alternativă pentru un trai sigur”, arată reprezentanÈ›ii TSC.

Transilvania Smart City are un proiect imobiliar de mari dimensiuni pe strada Moș Ion Roată; sigla TSC apare, de anul trecut, pe echipamentul fotbaliștilor de la CFR Cluj.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.