GALERIE FOTO Slană Fest: Cea mai bună legumă pentru clujeni rămâne carnea de porc :-)). Ne place sau nu, ăsta e adevărul

Autor  Tudor Știrbu   în       3 years în urmã     4537 Vizualizări.  

S-a încheiat prezentarea din acest an a festivalului „Slană Fest”. Clujenii s-au înghesuit, astăzi, să cumpere produse din porc de la „Slană Fest”, organizat în curtea localului Bulgakov din centrul Clujului.

Prețuri cam mari

Clujenii s-au înghesuit să cumpere slănină, cârnați, salam, tobă sau alte produse din carne de porc, în ultima zi de festival. Prețurile n-au fost mici și, probabil, sunt pe măsura inflației de acum.

Am făcut un tur și ne-am întâlnit cu producători din Arad, din județul Cluj și din Secuime. Am vorbit cu oameni care se aflau aici și i-am întrebat ce le-a plăcut din ce-au gustat.

„Cel mai mult ne-a plăcut ce-am mâncat de la o firmă din Buza, Cluj. Au niște produse care efectiv ți se topeau în gură. Sunt extraordinare!”, a spus Florin Avram, un clujean care venise cu prietena lui la „Slană Fest”.

Am cerut dovada și am degustat. Foarte adevărat, produsele lor erau excepționale! „Noi creștem porci doar cu mâncare naturală. Nu facem rabat de la nimic”, a explicat domnișoara care vindea produsele (foto jos).

„Până la urmă, cea mai bună legumă este carnea de porc”, a glumit Szasz Istvan, unul dintre cei care au degustat produsele din carne de porc.

Ca idee, prețurile acestui producător au fost:

  • un kilogram de salam: 100 de lei;
  • un kilogram de cârnați: 90 de lei;
  • un kilogram de slănină: 40 de lei;
  • un kilogram de kaizer: 60 de lei.

Mai jos, sunt prețurile afișate de un alt producător:

La prezentarea din acest an au mai fost câteva firme din județul Cluj, din Arad și din Secuime. Un bol de bob-gulyas a costat 20 de lei.

Prețurile cerute pentru produsele din carne au fost cuprinse între 40 și 60 de lei/kilogram.

Conform organizatorilor, evenimentul a fost conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment (slănina- n.r.) de bază al țăranilor din Transilvania, ignorat pe nedrept în ultima perioadă.

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.