Slam dunk! Oră de sport altfel, cu Uță și Kuti, în BTarena

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     1113 Vizualizări.  

Doi tineri baschetbaliști de la U-Banca Transilvania, Nandor Kuti și Rareș Uță, au fost miercuri profesori de sport. Ei le-au predat o oră de sport altfel elevilor din clasa a III-a E, de la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”, în cadrul proiectului “Învață de la cei mai buni”.

Evenimentul a fost o colaborare în trei: clubul U-Banca Transilvania, Sala polivalentă BTarena și Învață de la cei mai buni.

Copiii au venit echipați pentru sport. Până să vină “profesorii”, au aflat lucruri interesante despre clubul U-BT și despre BTarena. Apoi a început joaca; s-au distrat de minune să bată mingile și să le arunce la coș. Cei care au marcat au fost aplaudați cu fair-play de toată lumea. S-au jucat și două meciuri mixte, încheiate ambele la egalitate. La final, Rareș Uță (2,10 m) i-a ajutat pe copii să înscrie prin procedeul slam-dunk.

Elevii au primit autografe direct pe tricouri și s-au fotografiat cu noii lor idoli. „Nu îmi mai spăl tricoul”, a spus Ștefan, unul dintre copii.

“A fost prima experiență de acest fel pentru mine. Mi s-a părut interesant. Am încercat să le arătăm noțiuni generale de baschet și să ne distrăm”, a spus Nandor Kuti. “Sunt bine educați și energici, pe mine m-au umplut de bună dispoziție”, a afirmat și Rareș Uță, component al echipei naționale a României.

Proiectul Învață de la cei mai buni, inițiat de clasa a III-a E, de la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”, este menit să le ofere elevilor modele profesionale și de viață. Până acum, copiii s-au întâlnit cu judecătorul Cristi Danileț, cu arhitectul Șerban Țigănaș, cu Edy Chereji, de la festivalul Untold, cu consulul onorific al Suediei, Carl Widell, și cu medicul Călin Lazăr.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.