Skateri, vi se pregătește ceva. Licitația s-a încheiat și lucrările pot începe

Câteva trepte la complexul BIG, alte câteva pe Ion Meșter sau pe aleea Slănic, o balustradă la parkingul de la Minerva, niște borduri de marmură în Piața Unirii și lista poate continua. Skaterii au o hartă a locurilor din Cluj unde își pot câștiga îndemânarea. Există și un spațiu amenajat, în Parcul Rozelor, dar acesta nu mai corespunde nevoilor tinerilor pasionați de acest tip de activitate. Iată de ce s-a cerut o modernizare prin programul de bugetare participativă.
“A fost cel mai bine dotat și mai bine gândit skatepark din România. Deși de dimensiuni mici în comparație cu alte skatepark-uri din țară, acest park a oferit un mediu foarte bun de evoluție al practicanților de sporturi urbane. În timp, numărul practicanților (skateboarding, bmx, role, trotinetă) a crescut de la un an la altul, iar momentan skatepark-ul a devenit prea mic pentru toți cei care vor să-l folosească și nu o dată s-au întâmplat accidente stupide din această cauză (coliziuni între practicanți)”, se arată în solicitarea câștigătoare din 2017.
Primăria reacționează și extinde skatepark-ul. Responsabil de proiect este viceprimarul Dan Tarcea. “Avem încheiat contractul de proiectare și execuție”, a anunțat Tarcea, pentru Media9. Ambiția viceprimarului este ca spațiul pentru role să fie, din nou, cel mai avangardist din România. Primăria a optat pentru o achiziție directă și a existat un singur ofertant, care a fost declarat câștigător. Dacă nu apar situații neprevăzute, noul skatepark ar urma să fie terminat în primăvara anului viitor.
Și dacă încep, cei din Primărie nu se mai opresc. Un alt skatepark ar urma să fie amenajat în cadrul bazei sportive La terenuri, de pe strada Parâng.