Sistem informatic de tip low-code pentru reducerea birocrației în cadrul UBB Cluj. Costă 12 milioane de lei și e finanțat prin PNRR

Autor  admin   în       20 ore în urmã     205 Vizualizări.  

Compania antreprenorială de tehnologie AROBS Transilvania Software anunță că va crea un sistem informatic de tip low-code pentru reducerea birocrației în cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Proiectul de digitalizare „DIGIHUBB” implementat de UBB este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit economedia.ro. Serviciile livrate de către AROBS Transilvania Software vor avea o valoare totală de 11.828.600,00 de lei.

Acest sistem are scopul de a reduce birocrația în cadrul universității, de a digitaliza 250 de procese administrative interne, de a crea o registratură electronică si o arhivă digitală.

DECLARAȚIE

Studenții și angajații UBB vor putea iniția online documente și solicitări, precum cereri de eliberare de adeverințe, cereri pentru întreruperea studiilor, de echivalare a unor discipline, de glisare taxă-buget, de returnare a unor taxe, cereri de cazare, dar și multe altele, fără a trebui să se mai deplaseze fizic la UBB sau să stea la coadă pentru a le depune și fără a mai folosi documente pe hârtie. De asemenea, atât parcursul cât și soluționarea acestor cereri vor putea fi urmărite online. Documentele încărcate în aceste fluxuri administrative vor fi avizate online și semnate electronic. Toate aceste fluxuri și documente nu vor mai trebui tipărite, ele putând fi arhivate electronic, respectând toate normele legale în acest sens”.

Prof. univ. dr. Adrian Petrușel, rectorul UBB 

Proiectul DIGIHUBB a avut în vedere dezvoltarea a 15 laboratoare, dedicate digitalizării unor programe educaționale, din cele șase școli academice UBB, precum Școala academică/de știință Art & Humanities; Școala academică/de știință Social Sciences; Școala academică/de știință Life & Natural Sciences;  Școala academică/de știință Health; Școala academică/de știință Engineering & Technology și Școala academică Divinity. Din cele 15 laboratoare, 13 au fost deja dotate.

De asemenea, în cadrul proiectului au fost dotate deja cele trei centre transversale care vor susține întregul demers al celor 15 laboratoare și vor asista unitățile existente în UBB: Centrul EON-UBB-XR de utilizare a realităților virtuale în actul academic); Hub-ul UBB de Tehnologii Inovative, prin susținerea unităților dedicate inteligenței artificiale, roboticii și securității cibernetice; Incubatorul de Afaceri UBB, prin automatizarea proceselor și digitalizarea afacerilor. Două centre de date care deja au fost dotate vor servi ca unități suport pentru toate celelalte structuri.

În cadrul proiectului, a avut loc o primă etapă de formare a competențelor digitale a cadrelor didactice, didactice auxiliare, de cercetare, respectiv a studenților.

„Alături de alți colegi din echipa AROBS, și ei absolvenți UBB ca și mine, ne implicăm în susținerea acestui proiect, care folosește tehnologia pentru a eficientiza procesele educaționale și administrative, în beneficiul studenților, cadrelor didactice și al întregii comunități academice”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.