Sesiune nouă de depunere de proiecte culturale, anunță primarul Emil Boc

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     767 Vizualizări.  

Primarul Emil Boc a anunțat, în ședința de Consiliu Local, că se discută posibilitatea lansării unei noi sesiuni de depunere de proiecte culturale finanțabile de către municipalitate. La întrebarea consilierei PSD Corina Croitoru, Boc a spus că trebuie văzut ce va permite legea după încheierea stării de urgență.

„Evenimentele sunt o componentă fundamentală a orașului. Acest sector al ONG-urilor beneficază de un suport și apreciere constantă și susținută, suntem conștienți de importanță pe care o are la dezvoltarea Clujului. Situația este în felul următor: pe durata stării de urgență, sunt interzise activitățile sportive și culturale. Nu putem aproba finanțări în Consiliul Local, legea nu ne permite. A doua zi după ce se ridică starea de urgență, vom trece la găsirea soluțiilor pentru sprijinirea acestui sector. Probabil va trebui să reevaluăm printr-o nouă sesiune de depunere de proiecte, pentru că vor continua să existe restricții până la sfârșitul anului, cu siguranță.Vechea sesiune s-a făcut în condiții de normalitate. După ce vom vedea reglementările, recomandarea mea ar fi să ne gândim împreună la o nouă sesiune și să sprijinim cum se va putea sectorul acesta, potrivit legii”, a spus primarul.

Proiectele depuse pentru 2020 au fost evaluate, dar sumele nu au apucat să fie votate în Consiliul Local. Cea mai mare sumă urma să o încaseze și în acest an Festivalul Internațional de Film Transilvania, cu 1,4 milioane de lei din 1,8 solicitate, pentru ediția cu numărul 19 a festivalului. Aceeași asociație mai avea alocați încă 50.000 de lei pentru alt eveniment, INSPIRATIFF, ediția 1. Asociația Centrul Cultural Clujean avea 1,1 milioane de lei. De asemenea, pentru Zilele Culturale Maghiare s-au alocat 600.000 de lei din cei 715.000 ceruți de organizatori.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.