Sens unic sau trafic general pe o singură bandă? Emil Boc nu are habar, deși termenul limită este în septembrie + SONDAJ: Cum ar trebui să se circule

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1536 Vizualizări.  

Regulile par să fie, la Cluj, doar pentru privați. Dezvoltatorilor imobiliari li se cer planuri detaliate cu mult înainte de începerea construcției, sunt ținuți captivi în comisia de siguranța circulației, trebuie să predea străzi asfaltate la stratul de uzură înainte de a săpa măcar fundația viitorului bloc.

Primăriei nu i se aplică. Iată: administrația locală nu știe, în 24 august, cum va realiza marcajele pe Calea Moților. Atenție, acestea trebuie predate până în 10 septembrie. Mai sunt 17 zile! „Toate la timpul lor”, a spus Emil Boc, astăzi, la Napoca Live. Analizați dumneavoastră dacă nu cumva este o dublă măsură.

Desigur, în spatele aceste ezitări este faptul că, indiferent ce soluție se va adopta, șoferii vor fi nemulțumiți.

Primarul Emil Boc a anunțat de la început că pe Calea Moților se vor introduce benzi dedicate mijloacelor de transport în comun. Asta înseamnă că traficul general ar urma să se desfășoare pe câte o singură bandă pe sens. Și știm cu toții cat de aglomerată este artera care pornește de la primărie, pe direcția de mers către Mănăștur.

Pe de altă parte, o altă soluție este introducerea sensului unic dinspre centru spre Mănăștur. Această idee este susținută chiar de către primarul Emil Boc, în raportul său de activitate pe anul 2021. După ce unii dintre specialiștii au respins această idee, Boc a preferat să lase decizia în mâna a Comisiei de siguranța circulației.

Am creat un sondaj AICI. Spuneți-ne care e soluția cea mai bună.

Dați răspunsul AICI.

Desigur, pe masă se află și o soluție hibridă, ca banda dedicată să fie funcțională doar între anumite ore. Aceasta are șanse mici să devină realitate, întrucât ar crea confuzie.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.